19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

HDP KONGRE HAZIRLIKLARINA DEVAM EDİYOR

HDP Kongre hazırlıklarına devam ediyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl örgütü 5 kasımda yapacağı kongre için Hakkari esnafını davet etti.

03 Kasım 2018 Cumartesi 18:38

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl örgütü 2. Olağanüstü kongresini gerçekleştirmek için 5 kasımda yapacağı kongreye Hakkarili esnaf ve yurttaşları davet etmek amacıyla kent merkezinde 10 bin davetiye dağıttı.
 
Demokratik Topluk Kongresi Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Tunceli Milletvekili Alican Ünlü, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Tayyip Temel, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin katılacağı kongrede çalışmalarda sona yaklaşıldı. 
 
Yurttaşları kongreye davet etmek amacıyla çarşı merkezinde bildiri dağıtan HDP’liler, bildiri dağıtımı öncesi DBP’ il binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Tayyip Temel, Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu, HDP ve DBP il Eş Başkanları, yöneticiler ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Komisyon adına konuşan Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, kongreye kitlesel bir katılım olması ve coşkulu geçmesi için sanatçı Xece’ninde davet edildiğini belirterek şöyle konuştu. “Yaklaşık bir aydır arkadaşlarımız kongre hazırlığını sürdürüyor.
 
Bu kapsamda yüzlerce aile ile görüşülerek en güçlü yönetimin ortaya çıkması için çalışmalar aralıksız sürdürüldü. Bu kapsamda hem merkezi komisyonumuz hem de mahalle komisyonlarımız aralıksız çalışmalarını sürdürdü. Halkımızı bu güne kadar bizleri yalnız bırakmayıp her zaman güçlü desteğini bizlere verdiği gibi bu kongrede de bizlere en güçlü desteklerini vermeleri için tüm halkımız kongremize davet ediyoruz.
 
Önümüzdeki süreci halkımızın örgütlü desteği ile aşacağız. Var olan bütün baskı ve züulümleri yine halkımzın desteği ile berteraf edeceğiz. Hakari halkını bu anlamda iradesi güçlü ve sağlamdır. Yeni dönemi bu güçle karşılayacağız ve mutlaka başaracağız. Aydınlık bir geleceği kurtuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz tekrardan bütün halkımız kongremize davet ediyoruz” dedi.
 
Yapılan açıklamanı ardından HDP’liler kent merkezinde bulunan esnafları ve yurttaşları kongreye davet etti. İHA
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.