20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

HDP MARDİNLİ AİLEYE YAPILAN SALDIRIYI KINADI

HDP Mardinli aileye yapılan saldırıyı kınadı

HDP Hakkari İl Başkanı Sinan Kaya, Mardinli aileye özellikle kucağında çocuğu olan anneye yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadıklarını söyledi.

05 Eylül 2020 Cumartesi 16:31

Başkan Kaya yaptığı yazılı açıklamada,""Dün yaşamlarını idame ettirmek için mevsimlik işçi olarak Mardin’den Sakarya’ya geçen Kürt işçilere yönelik gerçekleşen bir saldırı oldu. Bu saldırıyı kabul etmediğimizi bu saldırıyı organize eden her bir neferi ve bu saldırılara çanak tutan AKP ve MHP güruhunu lanetlediğimizi belirtmek isteriz.

İktidara geldiği günden bu yana sürekli halklar arasına nifak, kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışan ve bu yönlü politikalarla iktidarda kalmaya çalışan faşist iktidar, her geçen gün yaşamı Türkiye ve Kürdistan halkları açısından daha da yaşanılmaz bir hale sokmaktadır.

Sürekli olarak faşizane bir dil kullanan kendisi dışındaki herkesi terörize eden bu hükümet halkları ötekileştirerek din, dil, ırk vb. argümanları kullanarak halkları birbirine düşman etme dışında tek bir icraatı sergilememektedir. Sakarya’da gelişen bu ırkçı faşizan saldırı, kesinlikle ama kesinlikle AKP ve MHP sivil faşist cuntasından bağımsız gelişmeyip bu yönlü gelişen her bir saldırının zeminini bizzat mevcut hükümet ve küçük ortağı tarafından planlanmaktadır.

Değerli basın emekçileri değerli kamuoyu

Sakarya da gelişen bu ırkçı saldırının ardından Sakarya valiliği bir açıklama yapmış olayı tamamen farklı bir mecraya taşıma gayretinde bulunmuş.  Vekillerimizin bu saldırıya uğrayan mağdurlarla yaptığı görüşme Sakarya valiliğinin yapmış olduğu algı operasyonunu boşa çıkarıyor. mürşitlerinin bundan önceki zamanlarda geliştirdiği kurgularla aynı yolu izleyen bu senarist müritlere söyleyecek tek sözümüz ahlaklı olundur. AKP sakarya mv ve genel başkan yardımcısı Ali ihsan YAVUZ sakaryanın tam bir huzur kenti olduğu söylemine bianen şunu söylüyoruz. Bundan 2 yıl önce 16 aralık 2018 de kadir SAKÇI ve oğlu Burhan SAKÇI, ocak 2020 de şirin TOSUN adlı yurttaşımız sırf kürt oldukları için Sakarya’da katledilmedimi. Hani huzur kenti ?

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde tecavüzcü uşşaki tarikatı liderinin 12 yaşındaki çocuğa yönelik gelişen cinsel istismarına, tecavüzüne  ses çıkarmayan bu ahlak yoksunu faşistlerin, kucağında çocuğu olan bir anneye hunharca saldırması ahlaksızlıktan, edepsizlikten başka bir şey değildir. Başka parti çatısı altında olan zavallılar, kişiliğiniz yok biliyoruz, karakteriniz yok biliyoruz bari şerefinizle kalın ve bu şeref yoksunu kişiliksizlerin yanında durmayın. Bu saldırı ve bu saldırıların tamamının yaratıcısı AKP ve MHP faşizminin kullanmış olduğu dilden kökenini almaktadır.

AKP ve MHP faşizminede burada çağrıda bulunuyoruz. Türkiye ve kürdistan halklarının arasına nifak tohumları sokmaktan vazgeçin, hepiniz suçlusunuz, o saldırının asıl faili sizsiniz, gün gelecek hepiniz yargılanacaksınız krizden, kaostan nemalanmaktan vazgeçin

Mardinli ailemize özellikle kucağında çocuğu olan annemize yönelik gerçekleşen bu hunharca saldırıyı  lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz" denildi. Hakkarihabertv.com

SAKARYA KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

bc1d69ff-fa9c-49ce-a2c9-ec798cf06678.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.