28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

HDP'DE KONGRE GÜNÜ

HDP'de kongre günü

HDP'nin 3. Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda başladı. Tek liste ile girilecek seçimde, Eş Genel Başkanlık için İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekili Sezai Temelli oylanacak

11 Şubat 2018 Pazar 13:20

Ana sloganı "Dirençliyiz, umutluyuz, kararlıyız" olan kongreyi izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında spor salonuna alındı. Güvenlik güçlerinin yanı sıra HDP'nin kendi görevlileri de salona girenleri ayrıca aradı. Kongrenin yapılacağı salona kurulan dev ekrandan HDP'nin tutuklu milletvekillerinin fotoğrafları yansıtıldı. 

Salonda, "Adalet", "Demokrasi", "Gazetecilere Özgürlük", "Gençlik Tektipleşmiyor", "İnançlara Özgürlük" gibi pankartlar yer alıyor.

BULDAN VE TEMELLİ OYLANACAK

Tek liste ile girilecek seçimde, Eş Genel Başkanlık için İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekili Sezai Temelli oylanacak. 
Kongrede, Parti Meclisi ile Disiplin ve Danışma Kurulu üyeleri de belirlenecek.

HDP EŞ GENEL BAŞKANI KEMALBAY: KANIN DURMASINI İSTİYORUZ

Kongrede konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay şöyle konuştu: "Biz bu ülkede kanın durmasını istiyoruz. Barış içinde, müzakere sürecinde hakların birlikte olması için çaba harcadık. Mevcut iktidar bu imkanı ortadan kaldırdı. Burada bugün 11 askerin hayatını yitirdiği bilgisi geldi.

Askerler de insan. Ve bizler insanı yaşatmalıyız. Askeri de yaşatmalıyız. Herkesi yaşatmak bizim sorumluluğumuzdur. HDP bu bilinçle bugüne kadar mücadele etti. Kendi yaşamından yola çıktı. Kimsenin, çocukları savaşa sürmeye hakkı yoktur."

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.