20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

HDP’DEN ROBOSKİ AÇIKLAMASI

HDP’den Roboski Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü Roboski olayının 8’inci yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

28 Aralık 2019 Cumartesi 13:57

HDP Hakkari İl Örgütü tarafından, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 8 yıl önce sınırı geçmeye çalışırken hayatını kaybeden 34 vatandaş için parti binasında basın açıklaması düzenlendi. 

Parti adına basın açıklamasını okuyan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven,
Roboski olayının, Kürt halkına yönelik özel savaş politikalarının bir sonucu olduğunu iddia etti.  

Seven,” Sekiz yıldır başta Roboskili aileler olmak üzere toplumdaki tüm vicdanlı bireylerin ve demokratik kurumların talebi, sorumluların yargı önüne çıkarılması oldu. Sadece partimiz değil, çeşitli sivil toplum ve insan hakları kuruluşları, hukukçular ve Barolar da hukuki sürecin takipçisi oldu.

robuski.jpg

Olayın esker, sivil, bürokrat ve siyasetçi sorumluları hem Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın görevsizlik kararları ile korundu. Katliamın emir komuta zinciri bilinmesine rağmen faillerin hiç birinin ifadesi dahi alınmadı.
 
Roboski olayı, Kürt halkına yönelik özel savaş politikalarının bir sonucudur; son derece planlı ve bilerek yapılmıştır. İnsanlığa karşı işlenen bütün bu suçları yok saymak, unutturmak ya da üstünü örtmek mümkün değildir.

Roboski olayının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bu olayın failleri yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmadan kalıcı, adil ve onarıcı bir toplumsal huzur sağlanamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamını yitirenleri minnetle anıyor, kamuoyu önünde bu katliamın takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.