19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

IRAK ORDUSU VE HAŞDİ ŞABİ ÇATIŞTI

Irak ordusu ve Haşdi Şabi çatıştı

Irak’ın Basra kentinde dün gece İran destekli milis grubu Haşdi Şabi’ye bağlı Esayib Ehl-ul Hak ile ordu güçleri arasında çatışma yaşandı.

08 Eylül 2018 Cumartesi 13:00

'Alan' televizyonunun haberine göre, Basra’daki olayları bastırmak için kente giden ordu birlikleri milislerle çatıştı.

Çatışma sonucunda iki taraftan kayıp olup olmadığı öğrenilemedi.

Basra’da dünkü gösteriler, daha önceki günlerin aksine daha çok şiddet olaylarına dönüştü. İlk kez İran Başkonsolosluğu’na yürüyen göstericiler, konsolosluk binasına girdi, ardından ateşe verdi.

İran aleyhine slogan atan göstericiler, Tahran yönetimini Irak’a içme suyunun gelmesini kesmekle suçladı.

Hava sıcaklığının yaz aylarında 50 dereceyi geçtiği kentte gösteriler, Temmuz ayında İran’ın Irak’a elektrik akımını kesmesiyle başladı.

Göstericiler aynı zamanda, petrol zengini kentte temel hizmetlerin yokluğunu, işsizliği ve yolsuzukları protesto ediyor.

Son zamanlarda içme suyu sıkıntısının da yaşandığı Basra’da binlerce kişi hastanelik oldu.

Özellikle güvenlik güçlerinin olaylara müdahalesi üzerine 20’yi aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Hükümet kentte sokağa çıkma yasağı, acil durum ilanı gibi tedbirler almaya çalışsa da çok başarılı olamıyor. Gösteriler dün başkent Bağdat’a da sıçradı.

Öfkeli halk geçtiğimiz günlerde başta valilik olmak üzere birçok kamu binasını ateşe verdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.