23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

IRAK'TAKİ PROTESTO GÖSTERİSİNDE 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'taki protesto gösterisinde 2 kişi öldürüldü

Irak'ın Zikar kentinde düzenlenen gösterilerde, 2 günde 2 kişi suikast sonucu hayatını kaybettiği 43 kişi yaralandığı ve 30 göstericinin de gözaltına alındığı belirtildi.

10 Ocak 2021 Pazar 11:02

Irak Bağımsız Yüksek İnsan Hakları Komiserliğin tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, gösterilerde suikastların ve adam kaçırmaların yanı sıra güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi, göstericilerin ise taş kullanımının belgelendiği kaydedildi.

30 gösterici gözaltına alındı

Açıklamada, aralarında güvenlik unsurlarının da bulunduğu 43 kişinin yaralandığı, 30 göstericinin de gözaltına alındığı ayrıca 2 suikastın yaşandığı olaylara ilişkin "sükunet, sinirlere hakim olunması ve diyalog dilinin kullanılması" çağrısı yapıldı.

Ekim 2019'da başlayan hükümet karşıtı geniş çaplı protestolar aynı yılın sonlarında Adil Abdulmehdi hükümetinin istifa etmesine neden olmuştu.

Kısmi yoğunlukta devam eden protestolara katılan Irak halkı, Başbakan Mustafa Kazımi'den gerçek reformların yapılmasını, göstericilerin ölümünden sorumlu olanların yargılanmasını, yolsuzlukla mücadele ve nezih seçimler gibi bir dizi talebin yerine getirilmesini istiyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.