28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

İŞKUR HAKKARİ’DE SAHAYA İNİYOR

İŞKUR Hakkari’de sahaya iniyor

İŞKUR Hakkari İl Müdürlüğü “İş Gücü Piyasası Araştırması” (İPA) programı kapsamında kentin iş gücü piyasasının analizini ortaya çıkarmak için sahaya iniyor.

04 Nisan 2019 Perşembe 12:42

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nden Hakkari’ye gelen İstihdam Uzmanları Doğanay Nafiz İlhan ve Mustafa Özen, İş ve Meslek Danışmanlarının katılımı ile program hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Program ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan İş-Kur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya 1 Nisan, 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirecekleri bu çalışmayla Hakkari’nin iş gücü piyasasının analizinin yapılacağı, açık iş oranının hesaplanacağı ve sektörlerin iş gücü ihtiyacı tespit edileceğini söyledi. 

İŞKUR olarak, Hakkari’de İşverenleri ziyaret edeceklerini ve işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde  tespit edeceklerini belirten Kızılkaya, “Hakkari’nin iş gücünün yapısı,

sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve güçlük çekme nedenleri, 2020 yılında iş gücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgileri derleyeceğiz” dedi.   


HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Bu çalışma ile birlikte Hakkari işgücü piyasasının fotoğrafını çekeceklerinin altını çizen Kızılkaya,  araştırmanın bilimsel verilere dayanacağını kaydederek, “ Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada tamsayım yöntemi ile çalışılacaktır.

Çalışma başından sonuna kadar Genel Müdürlükte konusuna hakim, güçlü bir ekiple koordine edilecektir. Saha çalışması Hakkari’de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen toplam 186 işyerinde gerçekleştirilecektir.

Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ayrımlı istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecektir. Çalışmanın sonuç raporunda Hakkari işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacaktır.

Araştırma marifetiyle, aktif istihdam politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

iskur-1-005.jpgiskur-3-001.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.