29 Mart 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara14°C

İŞKUR MÜDÜRÜ KIZILKAYA, 3750 KİŞİ İSTİHDAM ETTİK

İşkur Müdürü Kızılkaya, 3750 kişi istihdam ettik

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya Hakkari Merkez ve İlçelerinde 2018 yılı içerisinde toplam 3 bin 750 kişinin Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında yaralandığını söyledi.

29 Kasım 2018 Perşembe 09:19

İldeki basın mensupları ile makamında bir araya gelen Müdür Kızılkaya, kurum faaliyetleri ve istihdam konusunda açıklamalarda bulundu.

Özel sektörde işe yerleştirmelerin dışında Toplum Yararına Programları kapsamında ciddi bir istihdam sağladıklarını ifade eden  Kızılkaya, Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün ilimize yönelik pozitif ayrımcılığını özellikle TYP kontenjan tahsislerinde görmekteyiz dedi.

Kızılkaya,” Hakkari Merkez ve İlçelerinde 2018 yılı içerisinde toplam 3750 kişi programdan yararlandırıldı ve katılımcıların tamamı noter kurası ile seçildi. 2015 yılından itibaren istihdamda TYP önemli bir unsur oldu. Kısaca Toplum Yararına Programı, İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde Kamunun doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İşkur tarafından uygulanan programlardır.

Katılımcı şartları Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli ve malul aylığı almıyor olmak ve Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç) ‘dır. TYP’den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır.

 Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir. Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP’den en fazla 24 ay yararlanabilir. TYP’de haftalık çalışma süresi 45 saattir.  Katılımcılara Asgari ücret (1.603,12 TL)  Maaş veriliyor ayrıca katılımcıların vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (883,02 TL) karşılanmaktadır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

mudur-kizilkaya-m.jpg

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.