• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İSTANBUL!

H. Aziz Hatipoğlu

İstanbul… Türkiye’nin gözbebeği ve en büyük metropolşehridir İstanbul.

İstanbul… Gerek Bizans’a ve gerekse Osmanlıya yüzyıllarca başkentlik etmiş, çağ açmış ve çağ kapatmış her bir karış toprağı tarih kokan şehridir İstanbul.

İstanbul… Peygamberimiz Hz. Muhammed’in(s.a.s.) sancaktarı Eyüp Sultan’ı bağrında saklayan şehridir İstanbul.

İstanbul… Şairin tabiriyle her bir karış toprağına Acem Mülkünün feda edileceği şehridir İstanbul.

İstanbul… Asya ve Avrupa’yı birbirine boğazdaki gerdanlıklar gibi köprülerle bağlayan dünyanın en nadide şehridir İstanbul.

İstanbul… Türkiye nüfusunun beşte birini bağrında barındıran ve Türkiye’ye gerek ekonomik ve gerek siyasi olarak yön veren şehridir İstanbul.

İstanbul… Bir Türkiye yıkılırsa -ki Allah Korusun- İstanbul’un tek başına Türkiye’yi ayağa kaldıracağı ama bir İstanbul yıkılırsa Türkiye’nin bir daha kuramayacağı şehridir İstanbul.

İstanbul… İstanbul’un hapşırdığında Türkiye’nin nezle olacağı şehridir İstanbul.

İstanbul… Türkiye’nin ihracatının büyük oranda gerçekleştirildiği, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve dünyanın üçüncü büyük Havalimanının olduğu şehridir İstanbul.

İstanbul… Şairlere ilham olmuş, sinesinde laleler yetiştirip dünyaya salmış, nice âşık maşuku buluşturmuş, edebiyat ve sanat dallarının merkez şehridir İstanbul.

İstanbul… Yedi tepeli ve ilim irfan yuvası şehridir İstanbul.

İstanbul… Daha sayamayacağım kadar özellikleri bağrında barındıran bu metropol şehir şimdi de 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerle bir kez daha tüm Türkiye’nin ve dünyanın konuştuğu, gündeminde birinci sırada yer aldığı şehridir İstanbul.

İstanbul… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinden sonra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına kadar Türk Siyasi Hayatına yön verdiği şehridir İstanbul.

İstanbul… CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından sonra CHP’nin başına geçildiği şehridir İstanbul.

İstanbul… Öyle bir önemi olan bu şehir şimdi de Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı adaylarının 31 Mart 2019 Pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için yarıştığı ve %02’lik bir oy farkıyla Millet adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi önde götürdüğü ama henüz mazbatasını alamadığı şehridir İstanbul.

İstanbul… Bu seçimin sonuçlanmaması nedeniyle Türkiye ekonomisinin tökezlediği, Türk Lirasının %4,5 değer kaybettiği, Akaryakıt fiyatlarının arttığı ve faizlerin %22,2’ye yükseltildiği bir sonucu doğuran sebeplerin başındadır İstanbul.

Ak Partinin itirazı üzerine on günden fazladır bazı ilçelerinde oyların ve geçersiz oyların yeniden sayıldığı bu şehir tam bir muamma durumuna soktu Türkiye’yi.

YSK’nın Büyükçekmece Belediye başkanlığı için Ak Partinin yaptığı itirazı kabul etmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkındaki son kararı ertelemesi bu durumu çok net ortaya koydu.

Bir yandan mağdur olduğunu söyleyip kazandığı halde mazbatasının verilmediğini iddia eden CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve diğer taraftan seçimde çok büyük usulsüzlüklerin yapıldığını ve seçimim yenilenmesi gerektiğini dile getiren Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı.

Kutuplaşmaya, ak ile karanın karıştığı ve dışarıdan olumsuz izler bırakan İstanbul seçimleri maalesef Türkiye’nin önündeki en büyük sorun gibi duruyor.

Bunun böyle olmaması gerekirdi.

İktidardaki Ak Partinin her türlü önlemi aldığı ve seçimlere hiçbir şaibenin karışmayacağı söylenmekteydi.

Gelinen noktada bunun böyle olmadığı görüldü ve şaibe ile seçim usulsüzlükleri ayyuka çıktı.

İstanbul seçimlerinin bir an önce sonuçlanması İstanbul kadar tüm Türkiye’nin merakla beklediği bir durum.

Türkiye’yi daha fazla germeden bu seçim sonuçlanmalı.

 

 

 

Bu yazı toplam 2463 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim