29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

İSTANBUL'DA SEÇİMLER TEKRARLANIYOR

İstanbul'da seçimler tekrarlanıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için olağanüstü itirazını 7’ye karşı 4 oyla kabul etti. Seçim, 23 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 20:38

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik olağanüstü itirazları bugün gerçekleştirdiği toplantıda ele aldı. Başkan Sadi Güven başkanlığında 11 kurul üyesinin katılımı ile saat 14.30'da başlayan toplantıda İstanbul seçimine ilişkin AK Parti'nin yaptığı itiraz kabul edilerek, seçimin iptaline karar verildi. İtiraz 7'ye karşı 4'e oy ile kabul edildi. Karara göre seçim yenilenecek ve 23 Haziran tarihinde tekrar oy verme işlemi gerçekleşecek.

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel de, Twitter üzerinden seçimin yenileneceğini duyurarak, "İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun” dedi. MHP'nin YSK Temsilcisi Kürşat Türker Ercan ise Twitter'da yaptığı açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için AK Parti'nin yapmış olduğu olağanüstü itirazı oy çokluğu ile kabul etti. İstanbul'da seçimler yenileniyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.