29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

KAÇAKÇILARIN KORKULU RÜYASI ‘LULA’

Kaçakçıların korkulu rüyası ‘Lula’

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Gümrük Muhafaza İstihbarat ve Kaçakçılık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan detektör köpeği ‘Lula’, uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası oldu.

10 Kasım 2017 Cuma 08:30

Hassas burnu ile uyuşturucu tacirlerine geçit vermeyen ‘Lula’, Esendere Gümrük Muhafaza İstihbarat ve Kaçakçılık Müdürlüğü ekiplerinin gözbebeği oldu. Aktif rol oynayan ‘Lula’, suçluların adeta korkulu rüyası haline geldi. 

Uyuşturucuyla mücadelede kullanılan dedektör köpeği, ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmelerde saklanan uyuşturucu maddelerini hızlı ve etkin şekilde buluyor.

Yeni eğitilmiş ve sınır kapısına getirilen Lula gibi onlarca detektör köpeği ile yapılan tatbikatta, köpeklerin görevlerini başarıyla yerine getirdiği göründü.

Verilen her komuta anında karşılık vererek araçları didik didik arayan detektör köpeği Lula, hassas burnuyla uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor.

Yurda kaçak sigara, çay ve mazot sokmak için TIR'lara yapılan özel bölmeler ise, gümrük muhafaza ekiplerince X-Ray cihazı tarafından deşifre edildikten sonra el konuluyor. Feyzullah Taş/İHA

esendere-gumruk.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.