• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kar festivalinde CİSAD sesleri…

Murat Taş

Dağcılık insanların doğayı, yaşamı ve kendilerini tanımak için, kendi fiziksel ve psikolojik sınırlarını öğrenmek ve geliştirmek için doğada, yükseklere doğru yaptıkları yolculukların oluşturduğu bir spor dalıdır. Ancak, dağcılık sadece tırmanmaktan oluşmaz, mücadele, risk ve zorluk da içerir.

Hakkâri 3.kar festivali gecen hafta kayak merkezinde yapıldı. Büyük bir katılımın olduğu kar festivali Hakkâri ve tüm ülke genelinde ses getirdi.

Kar festivalinde kurum standının dışında spor kulüplerinin açtığı stantlar beğeni aldı bunlardan en büyük beğeniyi de. 

CİSAD ( CİLO SAT GÖLLERİ VE BUZULLARI DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ DERNEĞİ) aldı.

2017 yılında Hakkâri’de kurulmuş Dernek bünyesinde; dağcılık, trekking, hiking, kampçılık, foto safari, kayak, tur kayağı, dağ ve yol bisikleti, kano, rafting, yamaç paraşütü ve kayaklı yamaç paraşütü etkinlikleri yapılmaktadır.

CİSAD’ın faaliyet alanları ve amacı Hakkâri’de söz konusu branşların alt yapısını oluşturarak bu alanlarda farkındalık yaratmak, bu branşlarda faaliyet yapmak isteyenlere rehberlik yapmak bununla beraber ilimizin doğa sporları turizmini, kış sporları turizmini ve eko turizm koridorunda pay sahibi olması için ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yaparak turizmi güçlendirmektir.

img-20190303-wa0141.jpg

3. Kar festivali kapsamında dernek üyesi olan 35 doğasever bir gün önceden mergabütan kayak merkezine giderek geceyi kar mağarasında geçirdiler.

Festival günü 3010 m rakımlı şivekür tepesine zirve yaparak zirve defteri bıraktılar, festival boyunca kar mağarasının önünde açılan doğa sporları standını gezen festival katılımcıları doğa sporlarında kullanılan malzeme hakkında bilgilendirildiler ve daha sonra mağaraya girerek fotoğraf çektirdiler.

Festivalde öne çıkan CİSAD ekibi Hakkâri halkından ve spor camiasında büyük beğeni ve alkış aldılar.

Festivalde CİSAD üyelerinin bu azimli çalışması, ileriki yıllarda festivale renk katacağı gibi festivalin en büyük tanıtımcısı ve ayağı olacaktır.

CİSAD sportif faaliyetlerin dışında Hakkâri’nin tanıtım elçilerinden biri olmuştur.

İlimizin doğasını, dağlarını, nehirlerini içine alan doğa güzelliklerini tanıtmak ve doğa sporlarını yapmak, yaşatmak ve yaygınlaşması için canla başla çalışan spor derneğimizdir.

CİSAD derneğine gereken destek ve imkânlar sağlanırsa dağ evleri, dağ kampları, tesis yapılırsa ve malzeme yardımında bulunulursa ilimizi gelecekte Dünya dağcılık sporunda söz sahibi bir duruma getireceklerdir.

3.Kar festivaline verdiği destek ve katkılardan dolayı CİSAD Derneği yönetim kurulu ve üyelerine teşekkürlerimi sunarım.

 

 

 

Bu yazı toplam 3919 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim