19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

KAYALAR KÖYÜ YANGINA BÖYLE MÜDAHALE ETTİ

Kayalar köyü yangına böyle müdahale etti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Kayalar köyü mezarlığında meydana gelen yangın söndürme çalışmaları bir cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

09 Eylül 2020 Çarşamba 09:36

Şemdinli ilçesine bağlı Kayalar köyü aile mezarlığında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.
  Yangını gören, köylüler hemen mezarlığa koştu.

Kadın, çocuk ve yetişkinler ellerine battaniye, sopa ve ağaç dalları alarak yangına müdahale etti. Korkusuzca yangına müdahale eden Kayalar köylülerin canla başla çalışması saniye saniye  görüntülendi.

 Mezarlık etrafındaki anızların çok olması ve rüzgarın etkisiyle hızla alevlerin köye doğru yönelmesi köylüleri korkuttu. Panik halleri ile alevlere müdahale eden köylülerin 1 saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı.

Tüm müdahalelere rağmen mezarlığın tamamen yandığı Kayalar köyünde, geriye bu görüntüler kaldı. Köylüler ise, tüm çabalara rağmen mezarlıkta büyük tahribatın meydana geldiğini belirterek, mezarlığın yeniden onarılması için yetkililerden destek beklediklerini söylediler. Hakkarihabertv.com

semdinli-kayalar-mezarlik-yangini-1.jpgsemdinli-kayalar-mezarlik-yangini-2.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.