19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C

KEKİK SUYU NEYE İYİ GELİR?

Kekik suyu neye iyi gelir?

Aromalı kokusu ve lezzetli tadı ile yemeklerin vazgeçilmezi olan kekik suyu neye iyi gelir denildiğinde akla ilk gelen faydası hızlı kilo verdirmeye yarayan bir ürün olması olacaktır.

22 Mart 2018 Perşembe 17:23

 Kekik suyu et balık ve çeşitli sebze yemeklerine aroma katması amacı ile kullanılır.  Kekik suyu içerdiği besin değerleri ile vücutta güçlü bir antioksidan etkisi yaratır, birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. İçeriğinde bol miktarda K vitamini, demir, magnezyum, lif ve kalsiyum barındıran kekik suyu neye iyi gelir sorusuna verilecek en iyi cevap genel vücut sağlığını güçlendirmesi ve koruması olacaktır.

Kekik suyunu salatalarınızda ek lezzet olarak kullanabilir; kekiği ise et ve balık yemeklerinde baharat olarak kullanarak yemeklerinize aromalı bir tat katabilirsiniz.
Kekik suyu neye iyi gelir, tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası için yazımızın devamını okuyabilir, bilgi edinebilirsiniz.

Kekik suyunun faydaları nelerdir?

Kekik suyu faydalarını öğrendiğiniz anda ne kadar faydalı bir ürün olduğuna şaşıracaksınız. İşte kekik suyunun bilinmeyen faydaları...

Antioksidan etkisi yaratır

Kekik suyu neye iyi gelir merak edenler için birçok farklı faydasından bahsetmek mümkün. Bu faydalardan belki de en önemlisi vücutta yarattığı antioksidan etkisidir. Kekik suyu tüketimi ile vücudunuzu tüm zararlı organizmalara karşı koruyabilir, etkili bir kalkan oluşturabilirsiniz. Kekik suyu içinde yer alan ’Thymol’ isimli anti-aging etkisi yaratan madde ise hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir.

Mikropları temizler

Mantar sorunu tedavisi için kekik suyu ve kekik yağı ile harici biçimde kullanım yapabilirsiniz. Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi bulunan kekik suyu mikropları temizler, ağız ve diş eti sağlığını uzun süreli korur. Ağızdaki bakterileri yok etmesi için kekik suyu ile sık sık gargara yapılması tavsiye edilir.

Sindirim sistemini düzenler

Kekik suyu faydaları arasında sindirim sistemi üzerindeki etkileri de yer alır. Kekik suyunun düzenli kullanımı ile sindirim sisteminizde meydana gelen sağlık sorunlarından kurtulabilirsiniz. Yüksek oranda lif içeren ürün hazımsızlığa ve şişkinliğe iyi gelir; kabızlığı önler.

Kilo vermenize yardımcı olur

Kekik suyunun en bilinen özelliklerinden birisi harici kullanımda vücuttaki yağları yakmasıdır. Kekik suyunu düzenli bir biçimde tüketerek vücudunuzda yer alan tüm yağların yakılmasını sağlayabilir, metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Cilt kusurlarını önler

Cilt kusurları denildiğinde  akla ilk gelen sorun genellikle sivilce olur. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan sivilce sorunu kötü bir görünüme neden olması  nedeniyle çoğu kişi için büyük bir sıkıntıdır. Antiseptik ve antioksidan özelliklere sahip kekik suyu günümüzde sivilce tedavisinde kullanılan bitkisel bir üründür ve olumlu sonuçlarının olduğu gözlenmiştir.

Kekik besin değeri

Kekik  içerdiği besin değerleri  sayesinde  hem antioksidan hem de bakteri ve mikropları öldürücü antiseptik özelliklere sahip bir üründür. Mineral ve vitamin bakımından zengin bir ürün olan kekik suyu faydaları arasında sindirim sistemini düzenler, ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir, hazımsızlığı önler ve adet sancılarını azaltması yer alır. Kekiğin  bu kadar faydalı bir ürün olmasında içerdiği magnezyum, lif, kalsiyum, potasyum İle A,K,E ve B6 vitaminleri oldukça etkilidir. 

2 çay kaşığı kekiğin besin değerleri  ise şu şekilde :

-Günlük kalsiyum ihtiyacının % 5’i
- Günlük K vitamini ihtiyacının %60’ı,
- Günlük lif ihtiyacının % 4’ü
-Günlük magnezyum ihtiyacının % 11’i,
- Günlük demir ihtiyacının ise % 20’si 3 gram kekik ile sağlanır.
Kekik suyu nasıl kullanılır?

Kekik suyunun günlük yaşamda kullanabilmek için sade bir biçimde tüketmek uygun bir tercih olmayacaktır. Saf kekik suyunun tadı oldukça acı olduğu için tüketilmesi zordur. Bunun yerine kekik suyunu farklı ürünler ile karıştırabilir, bu şekilde daha yumuşak ve kolay içilir bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Kekik suyu karışım tarifi:

Gerekli Malzemeler:

-1 tutam taze kekik
- 2-3 tane domates
-1 adet limon suyu

Kekik suyu nasıl hazırlanır?

Kekik suyu ile özel karışım hazırlamak için öncelikli olarak domatesleri yıkayın ve suyunu sıkın. Sonrasında bu karışımın içine limon suyu ve kekiği de ekleyin, bir süre bekletin. Yeterince bekledikten sonra hazırlanan karışımı günlük olarak tüketebilir, kekik suyu faydalarından yararlanabilirsiniz.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.