23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara19°C

KİM DEMİŞ ARAZİ YOK DİYE?

Kim Demiş arazi yok diye?

Aşağı Merzan SSK arazisi sahiplerinden Esnaf ve İşadamı Ali Koşar, Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Taş'ın sorularını yanıtladı.

10 Haziran 2014 Salı 11:03

-Nedir bu arazi meselesi, başından anlatırmısınız? "1986-87 yıllarında SSK hastane inşa edecek diye 14.700 metrekare arsamızı piyasa değerinin çok altında memleketimize menfaatımız dokunsun diye sattık. Katramaz köprüsünden sanayi yol inşşatına olan 15 bin metrekare yolu da belediye ye hibe verdik.
 
kusar-1.jpg
 
O günden bu yana sattığımız arazinin yanında bulunan tarlalarımızdan ekin alamadık. Ağaçlarımız korudu, yonca ekimi, buğday gerçekleştiremedik. Çünkü Hakkari'de olan bütün etkinlikler (Newroz, kadınlar günü, mitingler, 19 mayıs çalışmaları vs.) burada kutlandı. Bundan maddi ve manevi mirasçı olarak büyük zararlar gördük."
 
-Pek bu Gençlik Spor İl Müdürlüğü arazisi, mevcut alan, standartlar dahilinde  futbol sahası için uygunmudur ? "Elbette değildir. Hakkari'nin arazi yapısı dağlık ve tepeliktir. Gençlik Spor Müdürlüğü arazisi dışında kalan arsamız 50 dönüme yakındır. Bu arsamız Gençlik Spor İl Müdürlüğünün arsasıyla birleştirildiğinde 65 dönüme tekabül ediyor. Hakkari'de düşünülen 7 bin kişilik stada fazlasıyla yeterli ve de artacak düzeydedir. Geleceği de düşünürsek otoparkıyla 20 bin kişiye hitap edecek kapasitede olacaktır."
 
kusar-2.jpg
 
-Peki bu arazinin alt yapı sorunu varmı ?
"Kesinlikle yoktur. Hastaneye 300 metre uzaklıkta, sanayi yolu üzeri, alt yapısı hazır, kanalizasyon, su şebekesi ve imare açık bir arazidir." 
-Geçenlerde ilimize gelen Bakanlarla arazi konusunda bir görüşmeniz oldu mu?
"Ticaret Odası açılışı ardından bir gurup sporsever ile konuk bakanlarımız bir kahvede çay içerken bende sohbetlerine eşlik ettim. Burada gençlerimiz konuk bakanları soru yağmuruna tuttular. Hepsi bir ağızdan anlaşmış gibi Türkiye'de sahası olmayan tek il Hakkari'dir diye haykırdılar.
 
Bakanlar, Hakkari'de uygun arsanın olmadığını söylediler. Hemen araya girdim. Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait 15 bin metrekare arsanın olduğunu yanında 50 dönüme yakın arazinin olduğunu söyledim. Bakanlar orada mevcut yetkililere benim bu beyanımı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi."
 
-Duyduğum kadarıyla arsanızı satmamakla kararlıymışsınız. Bunun aslı nedir?
 
"Aslı ve astarı yoktur. Spor yapan gençlerin çoğu iş yerime gelip bunu bana sormaktalar. Ben bir Hakkari aşığı ve işvereni olarak memleketimin gençliğini ve spor severliğini göz ardı etmemek kaydıyla şahsi menfaatlerimi arka plana ataraktan elimden geleni yapacağımı bu gençlere söz veriyorum. Bu iyi niyetimi Hakkari valisinin dikkate almasını istiyorum."
 
-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
 
"Hakkari'de gerekli arazi yok diyenlere işte ıspatı, gelin arazimizi görün.  Geçenlerde ilimize gelen Bakanlar da arazi yokmuş konusunda ağız birliği yaptılar. Çünkü onlara o şekilde yanlış bilgi ulaştırılmış. Stat krizini çözme konusunda Koşar ailesi olarak bize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız."... Haber: Hakan Taş

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.