20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

KIZILAY 5 NÜFUSLU YETİM AİLEYE KUCAK AÇTI

Kızılay 5 nüfuslu  yetim aileye kucak açtı

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi babaları vefat eden ve ortada kalan 5 nüfuslu Engin ailesine yardım eli uzattı.

20 Mart 2018 Salı 11:34

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, 09.03.2018 tarihinde vefat eden Şükrü Engin isimli vatandaş biri kız olmak üzere 5 çocuğunun yetim kaldığını söyledi.

Başkan Bozkurt,”Babanın vefatı ile birlikte 5 yetim, bir dram ve mağduriyet bıraktı. Bu yetim aileye Türk Kızılayı Hakkari Şubesi  olarak aileyi Bağlar Mahallesinde Sanayi altındaki evlerinde ziyaret  ettik ve taziyede bulunduk.

Evde yaptığımız incelemede evin taş topraktan olduğu ve evlerinin duvarlarının çoğu çatlamış ve ahşap olan tavanında çatlama ve kırılma ve dükümleler tespit ettik. Engin ailesinin evlerini derhal tahliye etmesini tespit ettik.

Ev tahliye edilmediği taktirde ilerde bu evde daha fazla acı ve dramlarla karşılaşabilirler. Kızılay Hakkari Şubesi olarak aileye sahip çıkarak acılarını dindirme ye çalışıyoruz.

Bu ailenin evlerinin yeniden güvenle başlarını sokacakları bir yuvaya ihtiyaçları var. Tüm vatandaşlarımızın ve kamu kurumlarımızın bu aile için mutlaka yapacakları bir yardım vardır.

 Bu aileyi yerinde görebilir ve acılarına ortak olabilirsiniz. Kızılay olarak aileye giyim ve ev eşyası yardımında bulunarak çocukların eğitimi noktasında desteklenecektir” dedi. Haber: Feyzullah Taş

kizilay-engin-ailesi-m.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.