• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kızılkaya mersin'e başkan mı oluyor!

Hakan Taş

Türkiye'de yine erken seçim konusu gündeme geldi ve partiler hareketlendi. Ak Parti yerel seçimler için yoğun bir çalışma sürdürerek en ağır isimleri aday yapmaya hazırlanıyor.

Geçen genel seçimlerde Mersin'de milletvekili adayı olan ve kazanan Muhsin Kızılkaya, daha sonra Başbakan Başdanışmanlığına getirildi.

Yerel yönetime önem veren ve şimdiden yoğun çalışmalar sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları Türkiye'de teşkilatları yeniliyor ve adaylar üzerinde çalışmalarını hızlandırıyorlar.

Yazar, Araştırmacı, Yönetmen, Yorumcu, Senarist ve Siyaset Adamı Muhsin Kızılkaya, henüz seçim tarihi belirlenmeden Mersin'e  Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı söyleniyor.

Tarsus'tan Anamur'a kadar adı öne çıkmaya başlayan Kızılkaya, bilgi birikim ve tercübe itibarıyla tam da Mersin profiline uygun olabilecek bir tercih olduğu da yorumlanıyor. Gerek halk gerekse Ak Parti tabanında yapılan kulislerden sonuca varmaya çalışan Mersin Times Gazetesi "Ak Parti'nin adayı Muhsin Kızılkaya mı? sorusuna yanıt aramaya başladı. Kızılkaya tabanda tam onay alırken il ve ilçe yöneticileri ise "Neden olmasın, Kızılkaya'nın profili ve vizyonu Mersin için biçilmiş kaftan" şeklindeki yorumlar kulislerdeki tartışmaları doğrular niteliktedir.

Kızılkaya, seçim dolayısıyla Mersin'e demir atarak uzun süre orada kaldı. Çok yönlü ve renkli kişiliğiyle her kesim vatandaşın ilgi odağı oldu. Demokrat kimliği nedeniyle de sosyal demokrat kesimin de sıcak baktığı biri haline geldi. Ekranlarda sık görünmek onu herkese yakın his ettiriyordu.

Hakkari'de bizlerin net göremediği ve iyi tanıyamadığı içimizden çıkmış bir kardeşimiz şuan Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı ve çoğunluğun alkışladığı bir isim... Ortada henüz seçim yokken Muhsin Kızılkaya, Mersin'de konuşulmaya başlandı bile. Ak Parti tabanı onu istiyor. Kürt kardeşlerimizin de yoğun yaşadığı bir bölge ve neden olmasın...

Muhsin Kızılkaya'ya olan sempatim düşmanlarımı arttırıyor. Özgür Gündem ve Aydınlık gazetelerinde çalışırken kendisine selam duranlar şimdi küfür yağmuruna tutuyorlar. O tıpkı Yılmaz Erdoğan gibi ama kendi dalında zirvede. Yazılarını milyonlar okuyor, katıldığı programlar izlenme rekoru kırıyor.

Beyin fabrikasında gündemi üretiyor. İçimizden çıkmış bir aydınımızı siyasi görüşünden dolayı dışlayanlardan hiç olmadım.

Çukurca'nın Cevizli köyünde doğduğunu hiç inkar etmedi. Hakkari'li kimliğiyle hep iftihar etti. Bürokraside tıkanan binlerce vatandaşımıza katkı sundu. Israrla demokrasi diyorsak ve istiyorsak herkesi kendi düşüncesi, rengi ve kararlarıyla özgür bırakmalıyız. Namı dünyaya çıkmış bir yazarı, bir Hakkariliyi yani Muhsin Kızılkaya'yı Mersin'de başkan görmek istiyoruz.

Bu yazı toplam 4219 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim