• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

KONGREDEN NOTLAR!

Hakan Taş

Salgın hastalık yüzünden ertelenen kongreler tamamlanıyor. Ak Parti Hakkari örgütü Çukurca ilçesi ve Merkez ilçe ile kongrelerini başarıyla tamamladı. İşte gözlemlerim;

MERZAN’DA TOPLANTI

Sosyal mesafe ve kurallar hesaba katılarak açık alanda, Merzan şehir stadyumunda 7. Olağan kongresi yapıldı. Tüm alan parti flaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayraklarıyla donatılmıştı.

Emniyet güvenlik önlemleri kapsamında herkese üst baş araması yaptı. Alana girenlerin ateşi ölçüldü. Yerleşim sosyal mesafe kurallarına uygun dizayn edilmişti. Havanın sıcaklığı dolayısıyla misafirlere görevliler tarafından sürekli su ikram edildi.

hakan-tas-ak-parti.jpgGÖVDE GÖSTERİSİ

Kongre alanına aşiret mensupları kanaat önderleri eşliğinde giriş yaptılar. Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova belediye başkanları tam teşkilat iştirak ettiler. Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve MKYK üyesi Alaattin Parlak Genel Merkez tarafından görevlendirildiler. İş ve siyaset adamı Teoman Zeydan, Eski Milletvekili Müttalip Özbek, eski il başkanları Mehmet Ertuş, Nurettin Fırat, MHP İl Başkanı Fatih Özbek tören alanında protokolde yerlerini aldılar.

BAŞKAN GÜR ÜZGÜNDÜ

Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, hüzün ve sevinci bir arada yaşadı. Misafirlere kongre alanına kadar eşlik etti, kürsüde az konuştu, çünkü amcası Cemil Gür vefat etmişti. Haklı olarak amcasını son yolculuğa uğurlamak zorundaydı ve öyle yaptı. Herkesten müsaade alarak ve özür dileyerek alkışlar eşliğinde ayrıldı.

MİLLETVEKİLİ DİNÇ NEREDEYDİ?

Ak Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç, kongrelerde yer almadı, bir mesaj gönderme gereğini bile duymadı. Herkesin merak ettiği bu durumu basın ve halkla ilişkilerden sorumlu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Turan Şimşek’e sordum. Şimşek, “Sayın vekilimiz karantinada olduğu için gelemediler” açıklamasını yaptı.

CUMHUR DEMİR

Demir ailesi tüm misafirleri alan girişinde karşıladılar. Cumhur Demir, üç saat boyunca hiç oturmadan ayakta kaldı. Mütevazi ve saygın bir profil çizdi. Kürsüye çıktığında Ak Parti’nin icraatlarından, Genel Başkan Erdoğan’ın kalıcı hizmetlerinden söz etti. Gençlik kollarından merkez ilçe başkanlığına terfi eden Cumhur Demir, katkı sunan herkese ve özellikle ailesine de ayrıca teşekkür etti. Tek liste halinde gidilen kongreye katılan delegelerden 235’inin oyunu alan Demir, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.

 İSTİKLAL MARŞI

Kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Teknik cihazlarda çıkan arıza ile istiklal marşımız yarıda kesilince divan başkanı ve misafirler hep bir ağızdan yüksek sesli okudular.

 RÜŞTÜ ZEYDAN

Büyükçiftlik Beldesinin duayen başkanı Rüştü Zeydan, mütevaziliğiyle biliniyor. Onda makam, koltuk, protokol, önderlik kavramı yok. Başkanlar ön saflarda oturmak, protokolde görünmek için korumalar ve yandaşlar eşliğinde tören alanlarına giriş yaparken kendisi arka kapıdan, halkın içinden köşede kenarda bir yerde oturarak yerini alır. Zeydan’ın bu geleneği ilçe merkez kongresinde de değişmedi. Benim bulunduğum tarafta tek başına bir köşede oturarak toplantıya eşlik etti.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


TAHSİN DEMİR

Ak Parti kurulduğundan beri bu davanın içinde yer alan, işadamı Tahsin Demir, iki sevinci bir arada yaşadı. Hem partiliydi hem de babaydı. Bir baba için evladının güzel bir mevkide olması kadar sevinç verici ne olabilir ki. Tahsin Demir, alana iştirak eden yüzlerce davetliyi tek tek karşıladı. Tüm konuşmalara alkış tuttu. Oğlu Cumhur Demir kürsüye çıktığında gözleri doldu, cebinden çıkardığı peçeteyi terini silmek bahanesiyle gözyaşlarını sildi. 

 CMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ALKIŞ

Program akışı içerisinde sinevizyon gösterisi eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajına görüntülü yer verildi. Kongreye eşlik edenler dakikalarca alkış yaptı.

 SİYASİ NEZAKET

Hakkari ilimizde dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum. Partiler arası rekabetin dışında ciddi bir soğukluk da var. Bu tür oluşumlarda birbirlerini davet edebilirler, konuk olarak kısa süreliğine de eşlik edebilirler. Bu siyasi nezaketi ne yazık ki ilimizde hiçbir partide göremedim. Bu tür toplantılarda mevcut tüm parti başkanları ve yörenin kanaat önderleri davet edilmelidir.

 

AYDIN AYDIN

Kongrede renkli bir sima vardı. Sanatçımız Aydın Aydın, Ak Parti sempatizanı olduğu için partinin tüm oluşumlarında mutlaka bulunur ve manevi destek sunar.

ENGİN ÖZDEMİR

Cumhur Demir’e karşı aday olan Engin Özdemir krizi yaşandı. Özdemir, kongrenin ardında basın açıklaması yaptı. Dilekçem tamamen hukuksuz nedenler ve kısır siyasi çekişmelere alet edilerek iptal edildi diyen Engin Özdemir sözlerine şunları ekledi;

“Divan Başkanı Alaattin Parlak’ın önümüze sürdüğü gerekçeye karşı itiraz hakkımı kullanıp on dakika süre istememe rağmen divan başkanı ve il başkanı Gür, itirazımı ret edip hemen seçime geçtiler. Adaylığım sırasında delege listesine ulaşamadım.

Delege listesi tamamıyla Demir ve Gür’ün akrabalarından oluşmaktadır. Yapılan adaylık başvurumun ret edilmesinden sonra parti tabanında çok büyük bir kırılmaya neden olacaktır. Delegelerin büyük bir kısmı kongreyi terk ederek tepki göstermişlerdir.

Partiye sadakat ve bağlılıkları ile bilinen kişiler delege listesinden silinip yerlerine asla partili olmayan partiye karşı olan kişiler eklenmiştir. Her ne olursa olsun Ak Parti çatısı altında davanın bir neferi olarak kalarak mücadeleme devam edeceğim.”

CANLI YAYIN

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Cumhur Demir,  ilimizin ilk ve tek özel radyo istasyonu olan Hakkari Sesi Radyosunda canlı yayın konuğum olacaklar. Herkesin merak ettiği tüm sorulara canlı yayında yanıt alacağız. Cumhur Demir’i tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimizi yineliyoruz…

Bu yazı toplam 4775 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim