24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

KONUŞMA ENGELLİ GENÇ HİBE DESTEĞİ İLE İŞİNİ KURDU!

Konuşma engelli genç hibe desteği ile işini kurdu!

Hakkarili konuşma engelli Yunus Tekçe, Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından desteklenen engelli ve eski hükümlü hibe desteğinden faydalanarak kendi işini kurdu.

18 Ağustos 2017 Cuma 15:15

Bir süre önce konuşma engelli Yunus Tekçe, kendi işini kurmak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurdu. 5 engelli ve hükümlüye arasında Yunus Tekçe isimli gencinde projesi onaylandı.

Çalışma ve İş Kurumu tarafından verilen 30 bin TL hibe desteği kapsamında Yunus Tekçe isimli genç Cumhuriyet Caddesi üzerinde “Fernatik Phystation” adı altındaki işyerini faaliyete geçirdi.

İşyerinin açılışına Çalışma İş Kurumu Şube Müdürü Tuncay Özdemir, İş ve Meslek Danışmanı Kerevan  Açar, İş ve Meslek Danışmanı Züleyha Çiftçi, Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ve  Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Sicil Müdürü Kerime Duman birlikte yaptılar.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri iş kurmak için kendilerine başvuran engelli ve eski hükümlü’den şuana kadar 5 kişinin projesinin desteklendiği belirttiler.

Yeni işine kavuşan Yunus Tekçe isimli konuşma engelli genç ise işaret idile ile mutluluğunu dile getirerek, kendisine hibe imkanı sunan Hakkari Çalışma İş Kurumu yetkililerine teşekkür etti. Feyzullah Tay/İHA

iskur-l.jpgiskur-2-002.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.