29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KORONAVİRÜS DÜNYAYI ESİR ALDI!

Koronavirüs dünyayı esir aldı!

Hakkarili Remziye Kaya, Korona virüsü' nün dünyayı esir aldığı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

30 Mart 2020 Pazartesi 09:00

Remziye Kaya-kaleme aldığı yazısında: Koronavirüs Dünyayı esir alan bu olay doğal bir olay mı, yoksa Allah'tan gelen bir cezamı, ikaz mı? Allah'u Teâlâ (şura süresi /30 )ayetinde buyuruyor. Başınıza gelen herhangi bir Misübet kendi ellerinizle kazandıklarınız yüzündedir.

Bununla beraber ALLAH yine de çoğunu af eder buyuruyor. Bu ayette anlaşıldığı gibi başımıza gelen her Misübet ALLAH’ın kuluna ikazı, uyarısıdır. Kul azmadıkça ALLAH bela göndermez çünkü ALLAH tevap, rahimdir. Ey insanlar, küçük, görünmeyen bu virüs nasılda dünyayı alt üst etti değil mi? Buradaki mesajı, ikazı çok iyi anlayalım. Görüyor musunuz? ALLAH bir ikazıyla büyük devletler nasılda seferberliğe düştü.

O devletler ki dünyanın nizamı, düzeni bizim elimizde dediler. İzleyin ki onların nizamı, düzeni nasılda yerle bir oldu. Tüm devlet reisleri kendini karantina altına aldı. Tüm insanlar kendi mevzilerinde hapis etti. Tüm işlerini durdurdu.

Kalpleri korkuyla doldu. Taki tarihte ilk defa mescid-il haram, başta olmak üzere tüm mescitler kapandı. Ne cuma kaldı ne cemaat. Bu ALLAH'tan kâfirlere, inkârcılara gelen bir ikazdır. Onların acizliğini, güçsüzlüğünü göstermek için ve anlasınlar ki güç kuvvet sahibi yalnız ALLAH tır. Müminler ise korkmasın bu gafil, haktan uzaklaşan kalplere şifadır.

Müminler ibret ve ayetlerin onları düzelttiğini, imanlarını güçlendirdiğini, ALLAH'a giden yolu düzelttiğini, dünyaya olan bağlılıkları onları günahlara nasıl daldırdığının farkına varmasını sağlar. Ey insanlar!  Dünyanın bir kıymeti kalmadı gözümüzde değil mi? Kafeler, barlar, meyhaneler, insanları fuhşiyata götüren ne varsa hepsi birer birer kapandı. Dünya adeta insanların günahlarından, necasetlerden, pisliklerinden arınıyor. Yıkanmak istiyor. Abdest alıyor adeta.

Ya bizler ne yaptık ta ALLAH bizi KABE sine, mescitlerine almıyor, bizi huzurunda istemiyor. Ne yapmadık ki! Her türlü günaha batmış biz kullar, bu başımıza gelenler azgınlığımız yüzünden değil mi? Oturup kendimizi muhasebe edelim. Kendi günahlarımızı karantina altına alalım, kendimize gelelim.

Nen kimim, nerden geldim nereye gidiyorum. Yaradılış sebebim nedir. Bunları ölçüp tartalım, kulluğumuzun farkına varalım. ALLAH'tan gelip ALLAH'a döneceğimizi bilelim. Eğer bu virüsten korktuğumuz kadar ALLAH,tan korksaydık başımıza bu nüsibet gelmezdi.

Ey Müslümanlar! Gaflet uykusundan uyanalım, size hatırlatayım. Camiler, mescitler, okullar tüm kapılar kapanmış olabilir. Ama unutmayalım ki tövbe kapısı her zaman açıktır. O zaman acele edelim zararın neresinden dönersek kardır. o kapı kapanmadan gaflet uykusundan uyanalım.

RABBİM'ize yönelelim. tüm samimiyetimizle nasuh tövbe yapalım. ALLAH Gaffur rahimdir, af edicidir. Vallahi ALLAH-u Teâlâ bizim arınmamızı, tövbe etmemizi arınmamızı istiyor. Unutmayalım ki nerde olursak olalım ölüm mutlaka gelecektir.

ALLAH (C.C)hepimize nasuh tövbeler ve bu tövbede sabit kalmayı nasip etsin. Kamil iman, ameli Salih, kedisine ve habibi (Salallahu aleyhi veselleme) tabi olanlardan ve son nefeste imanla huzuruna varanlardan eylesin. AMİN....

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.