25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

KÜRT AİLE VAHŞİ BİR ŞEKİLDE KATLEDİLDİ

Kürt aile vahşi bir şekilde katledildi

Irak'ın Bağdat kentinde Kürt bir ailenin evini basan yüzü kapalı silahlı grup, anne, baba ve kızını vahşi bir şekilde öldürdü.

16 Eylül 2020 Çarşamba 14:55

Dün gece Bağdat’ın Mensur mahallesinde 3 kişilik Kürt bir ailenin evi yüzü kapalı silahlı bir grup tarafından basıldı. Silahlı grup ailenin kızına tecavüz ettikten sonra ellerini ve ayaklarını keserek vahşi bir şekilde öldürdü. Silahlı grup babanın da kafasını kesmek suretiyle anneyi de öldürdü.

Adli Tıp doktorunun açıklamasında, “Kürt kızın doktor olduğu ve tecavüz edildikten sonra elleri ve ayaklarının kesilerek öldürüldüğü” ifade edildiğini söyledi.

Muhabirimiz, “Dün gece 23:00 sıralarında kendilerini güvenlik gücü olarak tanıtan silahlı grup Kürt ailenin evine girdikten sonra ailenin tüm üyelerini öldürüyor” dedi.

Adli Tıp Doktoru’nun yaptığı otopsinin sonuçlarında, ailenin doktor kızı Şilan’a tecavüz edildiği ve el ve ayaklarının kesildiği tespit edildi. Otopsi raporunda baba Dara Rauf başı kesilerek öldürüldüğü ve annenin de bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Saldırganların kimlikleri şu ana kadar tespit edilemedi.

Kürt aile Rusya Büyükelçiliğinin yakınında bulunan Mensur mahallesindeki bir apartmanda yaşıyordu. Mensur mahallesi Bağdat’ta güvenli bir bölge olarak biliniyor.

Kürt ailenin cenazelerinin defnedilmek üzere Süleymaniye’ye götürüleceği öğrenildi.

Dara Rauf’un yeğeni Aşna Baban, dayısının 50’li yıllardan itibaren Bağdat’ta yaşadığını ve kimseyle bir sorunu olmadığını ifade etti.

Güvenlik kaynakları, saldırıyı gerçekleştirenlerin hırsız olduğunu belirtiyor ama konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Dış basından

536696image1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.