25 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

KÜRT AİLENİN KATİLİ ERBİL'DE YAKALANDI

Kürt ailenin katili Erbil'de yakalandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürülen Kürt ailenin katillerinden biri Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalandı.

17 Eylül 2020 Perşembe 14:07

Suçunu itiraf şahısın daha önce Rusya Büyükelçiliği’nde çalıştığını ve hâlihazırda Irak İçişleri Bakanlığı personeli olduğunu itiraf etti.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada dün Bağdat’ta öldürülen 3 kişinin katillerinden biri olan Mehdi Hüseyin Nasir’ın Erbil’de bir otelde yakalandığını ve suçunu itrfa ettiği belirtildi.

Terörle Mücadele Birimi’nin yayımladığı bir görüntüde zanlı işlediği suçu itiraf diyor.

14-9-2020 gecesi Bağdat'ta bir Kürt ailenin öldürüldüğünün anlaşılmasının ardından katil zanlısı olan bir şahıs Erbil Güvenlik Güçleri tarafından tutukladı. Yapılan soruşturmanın ardından ağır bir suç işlediği ortaya çıktı.

Zanlının itirafı ise şu şekilde:

“Adım Mahdi Hussein Nasr 1984 doğumluyum. Bağdat ilçesinde ikamet ediyor ve Rusya büyükelçiliğine atanan büyükelçiliklerin koruyucusu olarak görev yaptım aynı zamanda İçişleri Bakanlığında çalışmaya devam ediyorum.

4 yıl sonra Şilan’ın babası adında birini tanıdım. İki gün sonra biraz paraya ihtiyacım vardı çünkü borçluyudum. Kendisinde borç istedim param yok dedi vermedi, aramızda arbede yaşandı. Daha sonra kendisini bıçakladım, işlediğim suçu örtmeye çalışırken eşi geldi, şok oldum ve panikledim kadın da bağırmaya ve çığlık atmaya başladı. Onu da bıçakladım daha sonra iki cesedi de banyolu götürüp duşu açtım. Tam o sırada Şilan geldi.

Şilan geldiğinde gördükleri karşısında şaşırdı, kendisini sakinleştirmeye çalıştım ama sakinleşmedi başıma bir kül tablası fırlattı. Ben de iki yumruk attım yere düştü daha sonra başına bir yastık basarak boğarak öldürdüm. Suçu ört bas etmeye çalıştım ama olmadı ne yapacağımı bilemiyordum. Daha sonra ortalığı temizledim ardından para bulmak için evi aradım ve buldum. Ne kadar olduğunu bilmiyordum 10 bin dolar civarında bir meblağdır sanırım. Bir miktar Irak dinarı da vardı. Parayo ve cep telefonları aldım ve kullandığım bıçağı da aldım ve çıktım.

Nereye gidiyim diye düşündüm, önce su kanalına gittim ve bıçakla cep telefonları attım. Daha sonra özel bir araçla Erbil’e geldim. Bir otele yerleştim. Daha sonra yurtdışına kaçmayı düşündüm, otelden çıkıp Türkiye veya başka bir ülkeye kaçmak için vize temin etmek için çıktım. Otele geri döndüğümde yakalandım.”

Ne olmuştu?

Dün gece Bağdat’ın Mensur mahallesinde 3 kişilik bir Kürt aile yüzleri kapalı silahlı bir grup tarafından basıldı. Silahlı grup ailenin bütün fertlerini öldürdükten sonra evdeki para ve değerli eşyaları alarak kaçtı.

Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre, dört kişi Kürt aileyi öldürüyor ancak zanlılardan sadece biri yakalanıyor. diğer zanlıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.