25 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara28°C

MAYDANOZUN FAYDALARI NELERDİR?

Maydanozun faydaları nelerdir?

Faydaları saymakla bitmeyen maydanoz düşündüğümüzden daha sağlıklı ve yararlı bir besindir. Kilo kaybından, astım hastalığına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelen maydanoz oldukça az yap içerir.

17 Kasım 2017 Cuma 14:53

Maydanoz suyunu kaynatıp saçınıza uyguladığınızda içeriğindeki birçok sağlıklı esansiyel yağları da derinize ve saçlarınıza geçirmiş olursunuz.

Damarları korur 
Kalp sağlığına iyi gelen maydanoz damarlarımızda biriken fazla amino asitleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Damarlarda olması gerekenden fazla biriken bu amino asitler zamanla felç, kalp krizi gibi kritik rahatsızlıklara neden olur. 

Kilo vermeye yardımcı
Oldukça fazla lif ve vitamin içeren maydanoz çeşitli kilo verme listelerinin başında gelir. Metabolizmayı çalıştırıp ödem attıran maydanozun suyunu düzenli tüketerek fazla kilolarınızdan ve vücudunuzda biriken sudan kurtulabilirsiniz.

İdrar yolları enfeksiyonuna iyi gelir
Çeşitli araştırmalar gösteriyor ki maydanozun içerisinde bulunan çeşitli antioksidanlar idrar yolları enfeksiyonuna iyi geliyor. İdrar yollarında iltihaplanma olan bu rahatsızlığı maydanoz suyu ile giderebilirsiniz.

Cilt sağlığı için birebir
Maydanoz serbest radikaller için çok etkili doğal bir ilaçtır. Ciltte oluşan çeşitli rahatsızlıklara karşı etkili olan maydanoz cilt sağlığı içinde çok yararlı bir besindir. 

Kemiklere faydalı
İçeriğinde bulunan C, B12, K ve A vitaminleri ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Romatizma ve eklem ağrılarına da iyi gelen maydanoz sağlıklı bir sinir sistemi için şarttır.

Kabızlığa iyi gelir

İçeriğindeki bol lif ve vitaminler ile sindirim sistemine yararlı bir besindir. Oldukça güçlü bir enfeksiyon ve iltihap söktürücü olan maydanoz kabızlığa da çok iyi gelir.

Kan basıncını düzenler
Kan basıncının düzenli işlemesi birçok hastalığa engel olmaktadır. Günümüze tüketilen bazı gıdalar kan basıncını olumsuz yönde etkileyerek kötü sonuçlara neden oluyor. Bol bol maydanoz tüketerek kan basıncınızı dengeleyebilir olası kalp – damar rahatsızlıklarına karşı önlem alabilirsiniz.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.