20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

MUHTARLARDAN KAYME SARAYI TEPKİSİ

Muhtarlardan Kayme Sarayı tepkisi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyündeki Kayme Sarayı'nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepkiler devam ediyor.

18 Aralık 2020 Cuma 17:57

Şemdinli Muhtarlar Derneği üyeleri, korona virüs salgını nedeniyle maske ve mesafe kurallarına uyarak Kayme Sarayı'nın bira kutularının tasarımında kullanılmasına tepki gösterdi.

Muhtarlar adına açıklama yapan Dernek Başkanı Lokman Bilmez, birçok İslam aliminin yetiştirildiği Şemdinli ilçesindeki Kayme Sarayı fotoğraflarının içki kutularına basılmasının toplumu derinden yaraladığını söyledi.

Bilmez, “Milletimizin sesi olan muhtarlar olarak, ilimizi ve ilçelerimizi tanıtmak amacıyla kullanılacak çok sayıda öznemiz varken, Kayme Sarayı’nın fotoğrafının kullanılmış olması kabul edilemez bir durumdu. Bu zihniyetin Fransa’daki karikatüristin zihniyetinden bir farkı yoktur.

Aksi halde halkın değerlerine, inancına ve kültürüne yapılan bu hadsizliğin ilgili firma tarafından derhal kaldırılmasını ve halkımızdan özür dilemesini bekleriz” dedi. İHA

semdinli-muhtarlar.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.