• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

NEREDE KALMIŞTIK!

H. Aziz Hatipoğlu

Geçen yıl bu vakitlerde Hakkâri”nin Yüksekova ilçesine taşınmasını, kısacası Hakkâri”nin il düzeyinden düşürülüp ilçe durumuna getirilmesi konusunu konuşuyorduk.

Başta Hakkâri”nin Sivil Toplum örgütleri olmak üzere tüm Hakkâri halkı ayakta ve bu durumu protesto etmek, Yüksekova il olsa bile Hakkâri”nin yine il düzeyinde kalması için yürüyüşler, Ankara”ya gitmeler, toplantılar düzenleyip Hakkâri sevdamızı, Hakkâri”nin il olarak kalması arzumuzu sürdürüyorduk.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan”ın Hakkâri ziyaretinde bize bir müjdeyi sıralayacağını ve Hakkâri”nin Yüksekova”ya taşınması sorununu kaldıracağı sözünü bekliyorduk. Sayın Cumhurbaşkanı bununla ilgili tek cümle kurmadan bizleri sukutu hayale uğratırken yaylaların serbest bırakılacağı (!) müjdesiyle karşılaşıyorduk.  

Aradan bir yıldan fazla bir zaman geçti.

 Türkiye”de çok önemli değişikler oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri yapılarak Türkiye Başkanlık sistemine geçiyordu.

Yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak parti adayı olarak girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerini %52”lik bir oy alarak Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanlık sistemindeki ilk Cumhurbaşkanı oluyordu.

Yeni sistemle hükümetin program ve güvenoyu gibi bir sıkıntısının olmadığı ve YSK seçimlerin kesin sonuçlarının açıklandığı günün ertesinde Cumhurbaşkanı yeni hükümet için kolları sıvayarak bakanları seçiyordu.

Hızlı ve zaman kaybının yaşanmadığı ve yürütmedeki bir kesintinin olmadığı bu sistemde sanki seçim yapılmamış gibi çalışma ve hizmetler kalındığı yerden devam ede geliyordu.

Hakkâri”ye dönersek her ne kadar Yüksekova”ya taşınma işlemimiz bir yıldır susmuşsa bile son çıkan söylentilere göre bu yöndeki çalışmaların halen devam ettiği ve Hakkâri”nin er veya geç Yüksekova”ya taşınması, Yüksekova”nın il düzeyine çıkartılması ve Hakkâri”nin bir nevi ilçe durumuna düşürülmesi yine konuşulmakta.

Vatandaş bunun için kendi memleketine, kendi yerine hizmet ve yatırım yapmamakta ve bir belirsizlik içerisinde bocalamaktadır.

İlk ağızdan çıkacak bir söz ile bu ücra yerin makûs talihinin değişeceği ve kaplumbağa misali de olsa ağır aksak kalkınma ve hizmet alanlarında bir yatırımın olacağı beklenmektedir.

Konuştuğumuz ve dinlediğimiz iş adamları ve yatırımcılar belirsizliğin devam ettiğini, önlerini göremediklerini, gerek teşvik ve gerekse yapacakları yatırımlarla “Hakkâri’nin il kalma” sözünü işitmek istediklerini vurgulamaktadırlar.  

Seçimlerde Hakkâri’den bir milletvekilliği çıkaran Ak Parti Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan”dan bu sözü almalı ve Hakkâri halkına bu müjdeyi kısa zamanda vermelerini bekliyoruz.

Evet, belki yerimiz dar ve dağlık, kalkınmaya elverişli değil, daha fazla yatırım çekmez ama madenlerimizi değerlendirirsek ve Zap havzasına yapılacak barajlarla bu üvey evlat durumundaki yerin yüzü gülecek, insanları devletle olan bağlarını daha güçlü bir şekilde pekiştireceklerdir.

 Sahi, nerede kalmıştık..!

     

Bu yazı toplam 3007 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim