24 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

ÖDÜLLÜ DOKTOR İLE ÇOK ÖZEL!

Hakan Taş

23 Ocak 2019 Çarşamba 10:45

Yıllarca hastanesi ve doktoru olmayan bir Hakkari vardı bu ülkede.

 Yıllarca doktorsuzluktan ve Van’a giderken yolda hayatını kaybeden insanlarımız vardı bu ülkede…

Yıllarca  bölgeye ve ilimize gelmek istemeyen doktorlar vardı bu ülkede…

Ama o günler geride kaldı. Modern bir hastanemiz, her branşta hekimlerimiz, hastanın ayağına kadar gidebilen bir sağlık hizmeti var Hakkari’mizde…

Bizde olmayan Onkoloji birimi vardı ki o boşluk da kapandı. 50 yıl gecikmeli de olsa ilimize Onkoloji Uzmanı Yusuf Karakaş atandı.  Karakaş, Hakkari’ye gelir gelmez hasta kabulüne başlayarak  kemoterapi ünitesini açtı.

Yusuf Karakaş ile ilgili çok şey söyleyebiliriz. 2008 yılında pratizyen hekim olarak geldi. Birçok meslektaşı Hakkari’ye gelmekten se istifa etmeyi tercih ederken kendisi büyük bir heyecanla ve zevkle geldi ve etkin çalışmasıyla yılın en başarılı doktoru olarak seçilmişti.

Dahiliye uzmanlığını bitirdikten sonra  Hacetepe’de onkoloji yaptı ve yeniden Hakkari’ye atandı. O atandı ama Onkoloji ünitesi yoktu. Tıpkı 80’li yıllarda Hakkari’ye Kütüphane Müdürü atanmıştı fakat ilimizde kütüphane yoktu. Bu konu Yılmaz Erdoğan’ın Vizontele filmine bile konu olmuştu.

Yusuf Karakaş hocamız İl Sağlık Müdürlüğünün de desteğiyle çok acil ihtiyaç duyulan ONKOLOJİ ünitesini kurarak Van ve başka illerde sıra bekleyerek eziyet çeken hastalara umut saçtı.  Bu etkin çalışmalarıyla ikinci ke bakanlık tarafından ödüllendirilen Karakaş Hocamızı yerel radyomuza konuk ettik.

Dr. Sümeyye Nur AYDIN’ın sorularını yanıtlayan Uzman Karakaş, çok önemli açıklamalar yaparak tüm halkı radyoya kilitledi. ONKOLOJİ Uzmanı Yusuf KARAKAŞ; “Hakkari’de kanser ile savaşan 716 hastamız var. İlimizde yemek borusu ve mide kanseri yaygındır.

Sigara ve sıcak çay zararlıdır. Bu iki etken akciğer kanserini tetikliyor. Otlu peynirin aşırısı da zararlıdır. Kanser taramasında sorumlu bir hekim olarak doğal ve sağlıklı beslenmenizi öneriyorum. Riski azaltmak adına tüketeceğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Belki çok klasik olur ama sigaranın zararını her fırsatta hatırlatacağız”…

Erkeklerde yemek borusu ve mide kanseri, kadınlarda ise rahim ağzı ve meme kanserinin yaygınlığına dikkat çeken Karakaş’ı çok üzen “Ziyaretçi” meselesi ile ilgili açıklaması da şöyle; “Ziyaretçi sorunu ilimizde ne yazık ki büyük bir dert.

Psikolojik destek için hastayı beş dakika görmek yeterlidir. Bazen o dar odaya 15 kişi birden yığılıyor. Hastanın enfeksiyon kapma riski var. Bu durum hastaya zarar vermektedir. Hasta ziyaretlerine biraz hassasiyet gösterirsek fayda sağlamış oluruz. Bu konuda herkesten anlayış ve destek bekliyoruz”…

Onkoloji Uzmanı Yusuf Karakaş’a Hakkari’ye, hastalarımıza katkılarından dolayı Hakkari basını olarak teşekkür ediyoruz. Kendisi tabiki başarılı olmak zorunda çünkü her başarılı hekimin gönlünde çok güzel bir Hakkarili hanımefendi vardır. Kendisi  Diş Hekimi kardeşimiz Ferah Onay’ın hayat arkadaşı… Karakaş hocamız Hakkari’yi en güzel kızını sevmekle başlamış…

Yolun ve bahtın açık olsun can eniştemiz…

radyo.jpgradyo-2-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.