28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

ÖĞRETMEN AKADEMİ SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Öğretmen akademi seminerleri sona erdi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) işbirliği ile gerçekleştirilen yılın son atölye çalışmaları düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 12:54

 TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen kapanış programına İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür katıldı. Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerine her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirten Gür, öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda bu yöndeki faaliyetlerin yıl içerisinde artarak devam ettiğini söyledi.

Müdür Gür,” Bakanlığımız yıl içerisinde "2023 Eğitim Vizyonu Belgesi"ni yayınladı. Bu vizyonda öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri de oldukça geniş bir yer buldu. Ayrıca ilimizde düzenlediğimiz " Eğitim Paydaşları Çalıştayı"nda da öğretmenlerimizden hizmet içi eğitimlerin arttırılması noktasında talepler geldi. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında da öğretmen yetiştirme ve geliştirme konusu önemli bir yer tutmaktadır.İşte bu doğrultuda Müdürlüğümüz harekete geçti ve çok kısa bir sürede yoğun bir hizmet içi eğitim faaliyetine başladı.

 Eğitim Modelleri ile ilgili öğretmenlerimize İGEDER ile işbirliği halinde birçok atölye çalışmaları düzenledik.Okul öncesi, sınıf ve  branş öğretmenlerimizle hep birlikte kendimizi yenileyerek mesleğimizde en iyisi olmaya gayret edeceğiz. 21. yüzyılın hızla değişen dünyasında sürekli gelişmeyi, yenilenmeyi zorunlu kılan bir mesleğin temsilcileriyiz. Hem öğrencilerimize aktardığımız bilgiler hem de bilgiyi aktarma yöntemlerimiz sürekli güncellenmeye muhtaçtır. Bizler, görevimiz icabı anın bir an dahi gerisinde kalmayı kabul edemeyiz.

Nitelikli bir gelecek için kaliteli bir eğitim şart, kaliteli bir eğitim içinde öğrenmek şart. Öğretmemiz için öğrenmemiz lazım. İnsan yetiştirme politikası olmayan hiçbir millet istikametini bulamaz, hedefini tutturamaz. İnsanı yetiştirmek içinde hiçbir müfredat tek başına yeterli değildir.

Temenni ediyorum ki bu eğitimler vesilesi ile kendimizi sürekli yenileyecek ve mesleki anlamda her daim zinde kalacağız.

Bu eğitim faaliyetimizde Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Aydın gibi ülkemizin çeşitli illerinden gelen eğitimcilerimiz öğretmenlerimizi ‘etkinliklerle değerler eğitimi, öğretmenin beden dili, liderlik ve takım yönetimi’ gibi güncel konularda bilgilendirdiler.

Ben eğitimlerin hayırlara vesile olmasını diliyor kar kış demeden buralara kadar gelen Başta İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmed Esad Demirci olmak üzere eğitimcilerimiz Süleyman Tanrıverdi ve Şerafettin Arıdil hocalarıma bir kere daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İGEDER Başkanı Mehmed Esad Demirci ise Hakim Milletler ile Mahkum Milletler Arasındaki Fark Bir Avuç Yetişmiş İnsandır"  dedi.

 Tatil demeden yetişmek ve yetiştirmek gibi ulvi bir gayeyle geleceği ve çocuklarımızı şekillendirmek adına salona teşrif eden gelecek için fedakarca çalışan öğretmenlere teşekkür eden Demirci heyecan ve motivasyon dolu konuşması salondaki öğretmenler tarafından ilgi ve beğeniyle dinlendi.

İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, konuşmasının ardından eğitimcilere plaket takdim ederken, İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı ise kendilerine "Öğretmenim Yetiş Yetiştir" tablosunu takdim etti. Eğitmenler, öğretmen eğitimleri için Yüksekova'ya hareket ettiler. Hakkarihabertv.com

akademisiyenler-5.jpg

akademisiyenler-2.jpgakademisiyenler-3.jpgakademisiyenler-4.jpgakademisiyenler-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.