• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

SÖĞÜT; “HAKKARİ HALKI ÇOK MEDENİ”

Hakan Taş

Ülkemizde “Trafik Haftası” Mayıs ayının ilk cumartesi gününü izleyen hafta olarak kabul edilmektedir. Trafik haftasında trafik kurallarına uymanın önemi vurgulanmaktadır.

Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlık ya da önemsememekten kaynaklanmaktadır.

trafik.jpg

Kırmızı ışıkta geçilse ne olur ki diye düşünmek, kırmızı ışıkta durma kuralını önemsememek can ve mal kaybıyla sonuçlanan trafik kazalarına neden olabilmektedir. Önemsiz trafik kuralı yoktur.

Tüm trafik kuralları önemlidir. Unutulmamalıdır ki bir trafik kuralını ihmal ederek kazanılan (!) 1-2 dakika hayatların kararmasına neden olabilir. Üstelik sadece trafik kuralını ihlal edenin değil, yoldan geçen herhangi bir vatandaşın ya da öndeki aracın hayatına da mal olabilir.

Bu nedenle trafik kurallarına uymak için elimizden geleni yapmalıyız. Hem kendi hayatınız hem de trafikteki diğer insanların hayatları için trafik kurallarına uymak önemlidir.

Trafik Tescil Denetleme Müdürü İsa Söğüt, Trafik Haftası etkinliği çerçevesinde Hakkarinin Sesi Radyomuzda canlı yayın konuğumdu. Tüm sorularıma yanıt verdi. Söğüt; “Hakkari ilimizde Trafik konusunda şikayetçi değiliz. Mevcut 14 taksi durağında korsan taksicilik yok.

Sarı renk ve taksimetre uygulamasına başladık. Otopark sorunu da çözüm buldu. Kurallara aykırı davranışlar sergilenmiyor.

Koronavirüs dolayısıyla önerilen kurallara ise harfiyen uyulmaktadırlar. Emniyet hudutları dahilinde ölümlü trafik kazası olmayan tek il Hakkari’dir. Hakkari halkını son derece medeni buluyorum. Korna çalmak suretiyle sabırsız bir davranış sergilenmiyor. Küfür ve kavgalar yaşanmıyor. Dolmuşlar için Halk Eğitim Merkezi arkasındaki alan tahsis edildi.

Canımızı sıkan olumsuzluklarla karşılaşmıyoruz. Eğitim programlarımıza ağırlık veriyoruz. Vatandaşlara, sürücülere, öğrencilere yönelik eğitici çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocukları sevindiren etkinlikler de yapmaktayız. Sivil Toplum Örgütleri ve özellikle Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan’dan büyük destek görmekteyiz. Tüm bu güzellikleri İl Emniyet Müdürümüz Atanur Aydın ve ilimizin sevilen valisi İdris Akbıyık sayesinde gerçekleştirebiliyoruz.

Canlı telefon bağlantısıyla yayına katılan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan’da trafik haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak emeği geçenleri tebrik etti.

Trafik Polisleri hep ceza kesen, ürkütücü, özellikle sürücülerin pek sevmediği devlet memuru modelidirler. İlimizde tam tersi, müthiş bir samimiyet, diyalog, selamlaşma, hoşgörü dikkat çekiyor.

Son zamanlarda bayan polis memurların görev almaları da çok şık bir görüntü oluşturdu.

sa Söğüt ise ilimizde her kesimin tanıdığı, sevdiği, altın yürekli iyimser bir kardeşimiz. Türkiye’de herkes trafik polisinden kaçarken Hakkari’de halk ve sürücüler trafik polisiyle kucaklaşmak için yanaşıyor. 

trafik-001.jpg

Bu yazı toplam 2498 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim