29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

OKUMA ÖĞRENMEK İÇİN KAR KIŞ DEMİYOR

Okuma öğrenmek için kar kış demiyor

Bursa`da ikamet eden 85 yaşındaki kadın, ilerleyen yaşına rağmen kar kış demedi her gün 2 kilometre yürüyerek gittiği kursta okuma-yazma öğrendi.

17 Ocak 2019 Perşembe 18:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında Şahizar Yıltır da okuma-yazma öğrendi. Keles Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kurslara katılan Şahizar nine, 2 ayda okumaya ve yazmaya başladı. Çocukluğunda okula sadece bir yıl giden Yıltır, okuma yazma bilmeyerek hayatını sürdürdü.                 

Kursun açılmasıyla birlikte 85 yaşındaki kadın, her gün kar kış demeden 2 kilometre yolu yürüyerek okula gitti. 2 ay boyunca ders alan Yıltır, artık evinde gazete ve kitabını okuyabiliyor. Keles Halk Eğitim Merkezi Tarım Teknolojileri Öğretmeni Hasan İlker Akalın, kurstan sertifikasını alan iki çocuk ve iki torun sahibi Yıltır'ın evine giderek kendisini geliştirmesine yardımcı oluyor.                 

Öte yandan Şahizar Yıltır, Kur'an-ı kerim okumayı da 81 yaşında öğrenmiş. 14 yaşında ayakları sandıktan yere ermeden evlendirildiğini söyleyen Yıltır, daha sonra hayvancılıkla uğraştıklarını anlattı. Gençliğinde hıdırrellez zamanı hayvanları otlatmak için Keşiş Dağı'na (Uludağ) çıkan Yıltır, kasım ayında ise İzmir'e gittiklerini ifade etti.

85 yaşında olduğunu ve 2 ay evvel okuma-yazma öğrendiğini belirten Yıltır, “Bize gelip okur musunuz, okula gider misiniz dediler. Ben de geleceğimi söyledim.

Okulda öğrenmeye gayret ettik. Artık yaşımız geçti. Kafamız bu kadar alıyor. Aslında ben kendi kendime iyi okuyorum, ama şimdi biraz sıkılıyorum. Televizyonda çıkan yazıları okuyabiliyorum. Keşke daha önce öğrenseydim diyorum, ama öğrenemedim. Böyle olacağını bilemedik. Anamızdan erken doğmuşuz” dedi.        

yasli-kadinin-okama-azmi.jpgyasli-kadinin-okama-azmi-2.jpg                        

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.