• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

ÖRNEK OKULDAN ÖRNEK ÇALIŞMA!

Hakan Taş

Eski adı 50’ncı yıl olan ilimizin en köklü okullarından biri olan 23 Nisan İlköğretim  okulu başarısıyla gündem olmaya devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu görkemli okulun başına Yakup Sevmiş’i atadı. Müdür Sevmiş, genç ve hırslı. Eğitim konusunda tam bir uzman. Müdür koltuğunda oturmuyor. 1137 öğrenciyle tek tek ilgileniyor. 65 öğretmen ve idari kadrosuyla adeta bir eğitim savaşçısı…

23 Nisan İlköğretim Okulu yönetimi 8’nci sınıflar için  üç boyutlu bir çalıştay başlattılar.  Birinci toplantı öğretmenlerle yapıldı. İkinci toplantı öğrencilerle ve üçüncü toplantı da velilerle…

Hem gazeteci hem de veli sıfatıyla bu toplantıya iştirak ettim. Konferans salonunda 8/F sınıfı velileri olarak tam kadro hazır bulunduk. Eskiden hani öğrencisinin hangi sınıfta olduğunu bilmeyen duyarsız veli vardı ya, sanırım o dönem kapandı. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen tüm veliler heyecanla bu toplantıya katkı sundu.

ornek-okuldan-ornek-calisma!.jpg

Okul Müdürü Yakup SEVMİŞ, yardımcılarıyla ve derse giren tüm öğretmenleriyle velileri kapıda tek tek karşıladılar.

Müdür SEVMİŞ, velilere şöyle hitap etti; “Okulumuzun mevcudu 1137 öğrencidir. Tüm öğrencilerimizi önemsiyoruz. Lakin konum itibarıyla 8’ıncı sınıfları ayrı önemsiyoruz. Bu öğrencilerimiz için liseye geçiş sürecinde kader anıdır. 8’ınci sınıflarda okuyan 168 öğrencimiz mevcuttur. Haziran ayında sınav olacaktır. 90 soru var. Sorular 8’ncı sınıf müfredatında sorulacak.

DYK (Destekleme Yetiştirme Kursu) cumartesi günleri yaptığımız kurslara mutlaka öğrencilerinizi gönderin. Geçen hafta 168 öğrenciden 126 ‘sı iştirak etti. Sosyal hayat için, düğün , piknik ve diğer eğlenceler için öğrencilerinizi kurstan geri bırakmayın.

Bu kurslar çok önemli. Her cumartesi 180 soru çözülüyor. İdare ve öğretmenler olarak biz bu kursları çok önemsiyoruz. Siz velilerden de destek bekliyoruz. Ödev alım noktamız eğitim kırtasiyesidir. Her Perşembe günü oradan alım yapılabilir.”

Genç ve başarılı müdür Yakup Sevmiş, hedefsiz öğrencinin başarıya ulaşmada sıkıntı yaşayacağını hatırlatarak sözlerine şunları ekledi; “Kitap okuma alışkanlığını aşılamalıyız. Biz okulda hergün 1 saat kitap okumaya ayırıyoruz. Bu alışkanlık evde de devam etmeli.

Sizler anne ve baba olarak evinizde de aynı uygulamayı sürdürebilirsiniz.  Evde de okuma saati olsun. Çocuklarımız hangi kitabı okumalı diye düşünüyorsanız biz size kitap öneririz. Öğrencinizi evde ve okulda denetlemelisiniz. Bize her saat ulaşabilirsiniz.

Gelin çayımızı için, öğrencinizin durumunu öğrenin. Biz burada sizler için varız. Öğrencinizi okula zamanında gönderin. Kahvaltı yapmadan göndermeyin. Kıyafet konusunda sivil giyim olmasın. Zaten seneye yeni kıyafet uygulaması olacak. Ders kitapları dışında kaynak kitap mutlaka bulundurun.”

Daha sonra müdür yardımcıları ve öğretmenler velileri bilgilendirdiler. Velilerden gelen tüm sorular yanıt buldu. Çok anlamlı ve itinalı bir toplantıydı. Veliler tek tek derse giren tüm öğretmenlerle dertleşme imkanı buldular.

İlimiz valisi İdris Akbıyık ve Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’ün eğitime katkıları ve emekleriyle okullarımız başarı yarışındalar. Sınavlarda alınan iyi puanlarla hedeflere ulaşılıyor.

23 Nisan İlköğretim Okulu idare ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. 

Bu yazı toplam 4594 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim