• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

ÖZDİNÇ’İN ARDINDAN!

Hakan Taş

O başarılı bir Avukat’tı…

O barışçı bir aşiret reisiydi…

O bölgenin ilk senatörüydü…

O saygın bir siyaset adamıydı…

O herkesi kucaklayan kanaat önderiydi…

O kentimizin ilk aydınlarındandı.

1940 yılında Hakkari merkezde dünyaya geldi. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. 1970 yılında Van barosuna bağlı Hakkari’de göreve başlayan ilk Avukat’larımızdandır.  Siyasete Adalet Partisi’nden girdi.  Adalet Partisi ve onun devamı olan Doğru Yol Partisi’nde devam etti. 1979 yılında Adalet Partisi’nde parlamentoya

Hakkari Senatörü olarak seçildi. 12 Eylül darbesiyle kapatılan TBMM’nin üyeleri gibi kendisinin de görevine son verildi. Dedesi Sait Ağa, bölgeye nam salmış bir liderdi. Abdulhalik Özdinç, dedesinin yolundan giderek yörede en çok saygı gören önderlerimizden biriydi. 

av.-a,-halik-ozdinc-d.jpg Toplumun her alanında kendisine büyük bir saygı duyulurdu. Hiçbir zaman bir aşiretin temsilcisi olmadı, herkesin derdine ve yardımına koşan aşiretler arası bir denge unsuruydu.

Nefes darlığı rahatsızlığıyla tedavi görmeye başladı. Ankara Güven Hastanesi’nde birkaç hafta doktor gözetiminde tedavi gördü. Orada yattığı süre zarfında da hergün yüzlerce Hakkari’li ve dostları hastaneye giderek ziyarette bulundular.  Ve ne yazık ki bu büyük çınar ağacı yıkıldı.

Tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Vasiyeti üzerine sevdalı olduğu memleketi Hakkari’de, kale altı aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni görkemliydi. Binlerce araç konvoyu Yüksekova Havalimanına akın etti.

Ankara’da ikamet eden yakınları ve dostları onu yine yalnız bırakmayarak cenaze törenine eşlik ettiler.  Büyük değer uzunca bir tabutun içinde sessizce yine omuzlarda ve yine gönüllerde taşınarak gözyaşlarıyla uğurlandı.  Çatallar camisinde üç gün süren taziyesini 10 bin kişi ziyaret ederek ailesini teselli etti.

Abdulhalik Özdinç’in vefatı bölgede derin bir üzüntü yarattı. Şırnak’tan Diyarbakır’a, Ankara’dan Antalya’ya yüzlerce arkadaşı Hakkari’ye gelerek ailesine başsağlığı dileğinde bulundular. İlimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK ve devlet erkanı taziyesine giderek ruhuna fatiha okuyarak ailesine destek oldular.

av.-a,-halik-ozdinc-1.jpg

Bazı değerler var ki asla unutulmuyor. Bizim nesil Sait Ağa’yı hiç görmedi ve tanımadı. Ama ismi hep saygıyla anıldı, hikayesi dilden dile dolaştı. Abdulhalik Özdinç, karekter olarak dedesini hiç aratmadı. Sofrasında misafirleri hiç eksilmedi.

Hukukçu kimliğiyle de her zaman haklının ve doğrunun yanında yer aldı. Birçok husumet ve kan davası gibi ciddi sorunlara çözüm üreterek hep barışçıl olmuştur. 78 yaşında, uzun boyu ve beyaz şapkasıyla etrafa tebessüm saçan saygın bir büyüğümüzdü.

Bebeden dedeye tüm Hakkari yüreğindeki bayrakları yarıya indirerek yas ilan ettiler. 4 çocuğun babası ama tüm Hakkari’nin Abisi’ydi…

Kalealtı şehir mezarlığında ana yolun hemen yakınında toprakla buluştu. Oradan her geliş ve gidişimizde ruhuna Fatiha okumayı ihmal etmeyeceğiz ve sizi asla unutmayacağız. 

Bu yazı toplam 6422 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim