29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

PROF. DR. ÖZTÜRK VE DOÇ. DR. HANİLÇİ’DEN VALİ AKBIYIK’A ZİYARET

Prof. Dr. Öztürk ve Doç. Dr. Hanilçi’den  Vali Akbıyık’a ziyaret

Türkiye kurşun-çinko çalışma grubu başkanı Prof. Dr. Öztürk ve İstanbul üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hanilçi’den Vali Akbıyık’a ziyaret...

22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:30

Türkiye Kurşun-Çinko Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Maden Yatakları Jeokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Hanilçi, Vali İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ettiler.  
 
  Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)’nın desteğiyle maden zenginleştirmesine yönelik proje çalışması için Hakkari’ye gelen Türkiye Kurşun-Çinko Çalışma Grubu başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Maden Yatakları Jeokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Hanilçi Valimiz Vali  İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ettiler.
  Ziyaretten Duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Akıbıyık, Hakkari bölgesi madenlerinin detaylı araştırılması, Kurşun ve Çinko maden potansiyeli ve bu potansiyelden daha yüksek katma değer elde etmek için bölgede kurulacak fabrikalarda madenlerin metal ürüne dönüştürülmesi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
  Ziyarette Prof. Dr. Öztürk ve Doç. Dr. Hanilçi’ye Vali Yardımcısı Mustafa Pala Aile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca’da eşlik etti. Kaynak; Hakkari valiliği
1-(1)-002.jpg
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.