20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara19°C

RUSYA: KORONAVİRÜS AŞISI HAZIR

Rusya: Koronavirüs aşısı hazır

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Ruslan Tsalikov, Gamaleya Ulusal Araşırma Merkezi ve askeri virologlar tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde koronavirüs aşısının hazır olduğunu söyledi.

21 Temmuz 2020 Salı 14:36

Rusya'da araştırma enstitüleri ülkenin ilk koronavirüs aşısını bulmak için adeta yarışa girdi.

TASS ajansı, Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde "ülkenin ilk koronavirüs aşısının bulunduğunu" bildirirken, İzvestiya gazetesi de başka bir enstitüden benzer bir haber geçti.

TASS'ın haberine göre, Argumentı i Faktı dergisine konuşan Savunma Bakan Yardımcısı Ruslan Tsalikov Rusya'nın ilk koronavirüs aşısının hazır olduğunu açıkladı.

Bakan Yardımcısı Tsalikov aşının ordu ve Gamaleya Ulusal Araşırma Merkezi'nden uzmanların işbirliği ile hazırlandığını söyledi. Tsalikov aşının bütün deneklerde bağışıklık oluşturmayı başardığını da sözlerine ekliyor.

İzvestiya'nın haberinde ise Seçenovski Üniversitesi bünyesinde devam eden aşı çalışmasından da olumlu sonuç alındığı bilgisi yer aldı.

Gazeteye konuşan proje yöneticisi Yelena Smolyarçuk, geliştirdikleri aşının bütün deneklerde antikor oluşumunu tetiklemeyi başardığını söyledi.

Smolyarçuk, aşının yapılmasını takip eden birkaç gün içinde antikor oluşumunun başladığını, maksimum korumanın ise üç hafta içerisinde gerçekleştiğini aktardı. Bağışıklığın ne kadar kalıcı olacağı ise ikinci aşama testler sonucu anlaşılacak.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.