• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SANATÇILAR DA AĞLAR !

Hakan Taş

1970 ve 1980’li yıllarda Hakkari’de sanatçı denildiğinde akla gelen tek isimdi Kemal Çiftçi… Uzun hava eserleriyle ağlatan, hareketli şarkılarıyla coşturan, aşk şarkılarıyla büyüleyen bir çok belgesel ve müzik programlarına konuk olan Kemal Çiftçi…

Geçen hafta sanatçı Kemal Çiftçi’nin Atletizm Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni olan kızı Münevver Çiftçi’nin düğün merasimiydi.  Münevver Çiftçi, hayatını işadamı Çiyawan Bor ile birleştirdi. Cumartesi günü kına, Pazar günü ise düğün yapıldı.

Kemal Çiftçi yakın dostum olduğu için iyi tanırım. Kızına ve müziğe olan düşkünlüğü ile bilinir. Kızı adeta onun kolu, kanadı, arkadaşı ve sırdaşıydı. Tüm duygusallığı üzerindeydi. Gözleri dolduğunda düğün alayı dışına kaçamak yaparak ağladı. Ve sıra vedalaşma anına geldi.



Çiftçi ailesi sıraya girerek kucaklaştılar gelin ile ve hepsi ayrı ayrı ağladı. Sanatçı baba önce uzaktan baktı, güçlü durmak için, ağlamamak için kendini iyi göstermeye çabaladı. Kızına adım adım yaklaştığında Bülent Sertaş’ın GÜLDALIM şarkısı devreye girdi.

2-323.jpg “Serin sessiz eser şimal rüzgarı, ne o yoksa bugün esmiyor musun. Gözümün nuru canımsın benim, büyüdün de şimdi gidiyor musun. Allah’a emanet git güzel kızım. Ne çabuk büyüdün seneler geçti. Daha doya doya koklamadım ki, gideceksin diye kalbim kahretti, büyüdün de şimdi gidiyor musun”…

Ve kızı babasının gözlerine baktığında hıçkıra hıçkıra ağladı. Öyle bir sarıldılar ki tüm davetliler ağladı. Kız babası olduğum için ben çoktan ağlama moduna girmiştim bile. Konuşamadılar, sadece bakıştılar ve ağlaştılar. 30 yıllık dostum olan Kemal’i ilk kez bu kadar ağlarken gördüm. Meğerse ne zormuş kız babası olmak. El bebek, gül bebek büyüt, okut ve sonra biri gelip alsın, kopartsın senden.

3-256.jpgGewdan Aşireti, geleneklerimizi en iyi yaşatan kişilerdir. Birliktirler, beraber hareket etmeyi severler. Çok kalabalık gelerek, eğlence ve coşkularını düğün alayına sıçratarak hüznü dağıttılar. Ağlayan yüzleri gülümsettiler ve herkesi halaya dahil ettiler.

Bugüne kadar binlerce düğünde sahneyi üstlenen Kemal Çiftçi yine sahneye davet edildi. Önce babaydı, sonra sanatçı. Birkaç eser ancak söyleyebildi.

1-284.jpg

Münevver Çiftçi ve Çiyawan Bor çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum. Bu düğün töreni TRT KURDİ için Senar Yıldız imzasıyla belgeselleştirildi. Yakında ekranlara yansıyacak.  Ve insan “BABA olunca sanatçı da olsan, gazeteci de olsan ağlarsın…

hakan-1-015.jpghakan-2-013.jpg

Bu yazı toplam 9521 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim