• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

SEDA YEKELER;”HAKKARİ’YE BAYILDIM”

Hakan Taş

Bilkent Üniversitesi İngilizce-Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümünü bitirdi.  Hukuk tercümesi alanında uzmanlaşarak kitaplara çeviri yaptı.  Çeşitli özel kurumlarda çalıştıktan sonra 2007 yılında kendi dil akademisini kurdu. 7 kitap yazdı.

Her yaştan ve her ünvandan Türkiye’nin her şehrinden binlerce öğrenciyle başarıyı yakaladı. SEYEV Vakfı Türkiye’de varlığını his ettirerek hem başarı arenasında hem de gönüllerde büyüdü. SEYEV ve Seda hanımla tanışan her öğrenci zirvenin doruklarına tırmandı.

selda-selek-2.jpg

Uzaktan uzağa hayranlıkla takip ettiğim ve alkışladığım Seda YEKELER’in Hakkari’de olduğunu duyunca şaşırdım. Az sonra kapım çalındı ve basın merkezimi ziyaret eden ta kendisiydi…

HAKKARİ’YE BAYILDIM

İlk kez Hakkari’ye gelen Seda YEKELER’i canlı yayında ağırladım. İşte Hakkari’ye geliş hikayesi; “Ankara’da Hakkarili aile Ayşe-Namık Okay ile tanıştım. Çocuklarına öğretmen, kendileriyle dost oldum. Hakkari ve halkının sıcaklığını onların yüzünde his ettim.

Buraya gelerek eğitime katkı sunmak istedim. Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda yabancı dil öğretmenleriyle toplantı yaptık.

selda-selek-3.jpg

Vali Orhan IŞIN İlköğretim Okuluna destek olma kararı aldık. Burada iç cephe, boya badana, çeşitli malzeme ve Okul Mobilyaları Gereçleri Sanayiciler Derneği Başkanı Selim Kahraman arkadaşımızın destekleriyle sıra ve masaları yenileyeceğiz. Hakkari’yi çok farklı ve güzel buldum.

Ben gelirken çevremde tedirginlik oldu. Sürekli bana “dikkatli ol” dediler. Çok yanlış bir algı var. Hakkari’ye ve misafirperver insanlarına hayran kaldım”…

ÇALIŞMANIN KÖLESİ OLMAK

“Sevdiğiniz bir işi yaparsanız hayatınızda bir gün bile çalışmış sayılmazsınız. Bilginin efendisi olmak istiyorsan çalışmanın kölesi olmak şarttır. Boş zaman yoktur. Boşa geçen zaman vardır.”

TOPLUMSAL BÜTÜNLEŞME

“Toplumsal bütünleşmeyi güçlendirebilmek için elinizdeki en büyük aracın dil olduğunun farkında olmalıyız. Ve ihtiyaç sahiplerini yardımseverlerle buluşturmayı görev edindik. Ön yargıya, ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı  dinsel ve kültürel çeşitliliğin gücüne inanarak toplumsal bütünleşmeyi güçlendirebilmek için elimizdeki en büyük aracın dil olduğuna inanıyoruz”..

selda-selek-111.jpg

HENÜZ 37 YAŞINDA

Seda YEKELER henüz 37 yaşında. Yüzündeki sıcak tebessüm insana ilk bakışta ayrı bir huzur veriyor. “DİL” eğitmeni olduğu için dilini çok iyi kullanıyor. O harika bir eş, o melek bir anne, o samimi bir dost, o merhametli bir kardeş, o çiçek misali talebe büyüten bir eğitmen, o ihtiyaç duyanlara yetişen bir hızır, o ben varım diyene bir ışık, o uzanan elleri tutan bir umut, o hepimizin ihtiyaç duyduğu güzel bir yürek…

DAĞLARIN BAŞKENTİNDEN TEŞEKKÜRLER

Soğuk bir kış günü bir güneş gibi Hakkarimize sıcaklığını yayarak bir okulumuza ve öğrencilerimize sunduğu anlamlı desteğinden dolayı SEYEV ve Seda Yekeler’e Hakkari basını olarak teşekkür ediyoruz.

Dilinle etki yaptığın dillerden sana akan dualar hiç eksik olmasın

Bu yazı toplam 4627 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim