28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

ŞEHİT VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Şehit ve gaziler onuruna yemek verildi

Hakkari Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:55

 

Hakkâri Ordu Evi’nde verilen yemeğe Vali İdris Ankbışık’ın yanı sıra eşi Sevim Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı  İsmet Çınar, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Aziz Gölbaşı,

İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoılu,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Siyasi Parti Temsilcileri,  şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Akbıyık. masalarını dolaştığı davetlilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra Vali Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık  ve beraberindeki protokol üyeleri aynı masaları paylaştıkları şehit ve gazi aileleriyle birlikte akşam yemeği yediler.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Hakkâri Müftüsü Faruk GÜRBÜZ tarafından dua yapıldı.

Programda Konuşan Vali Akbıyık 15 Milli Birlik ve Beraberlik günü vesilesiyle şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldiklerini belirtti.

Vali Akbıyık,”15 Temmuz’da ne oldu hepimiz çok iyi biliyoruz Fetullahçı terör örgütü insanlarımızın kutsal ve dini duygularını kullanarak oluşturmuş olduğu terör örgütü ile iç ve dış işbirlikçileri vasıtasıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğine, varlığına bütünlüğüne darbe girişiminde bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine bütün milletimiz yaşlısıyla, kadınıyla, kızıyla, genciyle, çocuğuyla sokaklara düştü.  

Milletimiz, F16'lara, helikopterlere, silahlara ve tanklara karşı iman dolu göğsüyle durdu ve o hain darbe girişimini engelledi. Bu günü bu geceyi unutturmamak adına 3 yıldır 2016 yılından beri 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak anılıyor. Bizde bugün bu vesile il bir aradayız.  O gece 251 şehit verdik. Binlerce de yaralı verildiğini dile getirdi”

Programın ardından, Vali Akbıyık yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilenerek onlara oyuncak hediye etti. Hakkarihabertv.com

15-temmuz-yemek.jpg15-temmuz-yemek-2.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.