29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

SINAV KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Sınav koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Hakkari Üniversitesinde Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı yapılarak sınava ilişkin tavsiye kararları alındı.

22 Haziran 2020 Pazartesi 11:13

Sınav Koordinasyon Kurulu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde Hakkâri Üniversitesi ev sahipliğinde toplanarak sınavların kurallara uygun ve güven içerisinde yapılabilmesi için sınav öncesi, sınav günü ve sınav sonrasında yapılacak çalışmaları görüştü.

Toplantıya, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı İdris Koç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Irmak, İl Jandarma Komutanı Temsilcisi Mustafa Kılıç, Hakkâri Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erdoğan Bada, İl Nüfus Müdürü Übeyit Döner,

İl Sağlık Müdürü Hamdullah KARA, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkâri Üniversitesi Genel Sekreteri ve ÖSYM Hakkâri İli Merkezi Sınav Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hayrettin Yılmaz katıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda sınava girecek adaylara yönelik Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler gündeme alındı. Sınavlardan önce binalar dezenfekte edilip sıralar arasındaki mesafe, sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilecektir.

Sınav binasının bahçesine görevli ve adaylardan başka kimsenin alınmayacağı, sınav sabahı görevlilere ve adaylara dezenfektan, maske, eldiven (sadece görevliler için) ve dezenfektan mendilinin ÖSYM tarafından dağıtılacağı, adayların ve görevlilerin sınav binalarına alınmalarında sosyal mesafe kurallarına uyulacağı belirtildi.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerinin renkli ya da siyah beyaz çıktıları ile nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaport, KKTC kimlik kartı veya mavi/pembe kartı yanlarında olmadan sınava giremezler.

Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Kimlik belgelerinde fotoğraf bulunması zorunludur. Sınav giriş belgelerinde yazılı olan sınav salonuna ve sınav binasına girme saatlerine dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Hakkâri Üniversitesi tarafından Zeynel Bey Yerleşkesinde yer alan “Merkezi Derslikler” için Kayacan Caddesinde bulunan Fakülte Derslikleri Binası önünden 27.06.2020 tarihinde sabah saat 07.30’dan itibaren ücretsiz olarak servisler hareket edecektir. Pandemiden dolayı araçlara, araçların kapasitesinin yarısı kadar öğrenci alınacaktır. Adaylar, araçlara maskesiz alınmayacaktır. Hakkarihabertv.com

universite-toplanti.jpguniversite-toplanti-2.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.