20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

SMMMO HAKKARİ’DE SEMİNER DÜZENLEDİ

SMMMO Hakkari’de seminer düzenledi

Van-Hakkari-Ağrı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Dijital Dönüşümün geldiği nokta ile yeni yayınlanan 509 Nolu tebliğin getirdiği yeni zorunluluklarla ilgili seminer düzenlendi.

10 Aralık 2019 Salı 12:53

TÜRMOB Eğitmeni Serhat Özdemir’inn sunumuyla Hakkari Defterdarı Mehmet Ar, Vergi Dairesi Müdürü Faruk Emre, Mali müşavirler , Hakkari Ticaret ve Sanayi odası ile esnafların katılımıyla E-Dijital Mevzuat uygulamaları olan E-Fatura , E-İrsaliye , E-smm ,E-defterler E-arşiv sisteminin 1.1.2020 yılı ocak ayından itibaren fiilen hayata geçeceğinden dolayı seminer verildi.

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen seminerde Dijital Dönüşümün geldiği nokta ile yeni yayınlanan 509 Nolu tebliğin getirdiği yeni zorunluluklar, işleyiş süreçleri, mevzuatlar, Dijital Dönüşümün nereye gittiği ile ilgili olarak Mükellefler ve Mali Müşavirlere sağlandığı avantajlar ele alındı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu,   dijital mevzuatın 2020 yılı ocak ayından itibaren hayata geçmesiyle Esnaflarımıza, Mali Müşavirlere ve çalışanlarına çok önemli sorumluluk ve yoğun çalışmalar beklendiğini belirterek esnaflarımızın bu konulara çok önem vermeleri gerekmektedir dedi. Haber: Feyzullah Taş

cabbar-2.jpg3-296.jpg

 

 

 Van SMMMO Odası Başkanı İbrahim Şahin’de Türkiye de artık E-Dönüşüm mevzuatın uygulaması başta zorluklarına değindi.

 

TÜRMOB Eğitmeni Serhat Özdemir Gelir İdaresi Başkanlığı  Elektronik Belge ve defter uygulamaları üzerine Vergi Usul Kanunu genel hatlarıyla Vergi Kanunlarında uyulması gereken usul ve esaslar anlatılarak E-fatura,E-arşiv, E-irsaliye ,E-smm gibi belgelerin düzenlenmesi ile ilgili olarak 5000 TL yi geçen limitler için E-fatura belgesi elektronik ortamda kesilmesi 01.01.2020 tarihinden itibaren hayata geçerek yasalaşacağını söyledi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.