28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

SÜMBÜL ENGELLİLER SESİZ SEDASIZ LİGE BAŞLADI

Sümbül engelliler sesiz sedasız lige başladı

Sümbül Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Masa Tenisi ekibi Ak Parti İl Başkanlığının takım sporcuları ve teknik ekip onuruna verdiği kahvaltıda bir araya geldi.

20 Ekim 2018 Cumartesi 09:15

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bünyesinde faaliyet gösteren Sümbül Engelliler Spor Kulübü  Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve Masa Tenisi ekibi Ak Parti İl Başkanlığının  takım sporcuları  ve teknik ekip  onuruna verdiği kahvaltıda bir araya geldi.

  Kulüp Başkanı İlhan Ertuş, Hakkari’de 18 yıldır çeşitli engelli sporu branşında sayısız başarıya imza attıklarını söyledi.

Ertuş,”Özellikle son iki yıldır Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının kendi gurubunda ilk ikinci sıraya yerleşerek Ülke sıralamasında ilk sekizde Hakkari’yi en iyi şekilde temsil ediyor. Masa Tenisi branşında da yine son iki yıldır Masa Tenis ekibimiz Türkiye üçüncülüğünde yerini kuruyor. Amacımız

 dünyanın en pahalı ekipmanıyla icra edilen bu spor branşlarıyla öncellikli olarak dezavantajlı engellilerin rehabilite  edildiğini, engelli bireylerin evlerinden çıkartmaktır.

Sporla tanıştırılma sürecinin son derece meşakkatli  olduğunu buna rağmen il bazında ligler de mücadele eden diğer kulüp takımlarının bazı kesimlerce daha çok ön plana çıkarılmaya çalıyoruz.

Ancak kulübümüzün başarılarının görmezden gelmektedir. Bu olumsuz havanın engelli sporcuların moral ve motivasyonunu düşürüyor.  Bu konuda  çalışmaların il genelinde kişi ve kurumların daha çok destek vermesi gerekiyor.   Bu hafta Diyarbakır’da Diyarbakır Tekerlekli Sandalye Basketbol takımıyla karşı karşıya gelecek olan Basket6bol takımı bu yıl 2. Lige çıkmayı hedefliyor” dedi. Hakkarihabertv.com

whatsapp-image-2018-10-18-at-21.23.02.jpeg20181013_093720.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.