29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

TEHDİT ALAN SALİH ÖLDÜRÜLDÜ

Tehdit alan Salih öldürüldü

Duhok’un Amedi illçesi ile Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Serzêr Gümrük Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

09 Ekim 2020 Cuma 17:45

Demokrat Partisi Duhok İl Teşkilatı Müdürü Musa Kesteyi, Gazi Salih’in Kani Masi nahyesine bağlı Gelike köyünde uğradığı silahlı saldırıda yaralandığını, ardından hastaneye kaldırıldığı esnada hayatını kaybettiğini söyledi.

Musa Kesteyi, “Serzêr Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih, kendi köyünde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Konu hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.  

“Bu bir terör saldırısıdır”

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Genel Güvenlik Ajansı’ndan yapılan açıklamada, “Malesef bugün öğleden sonra saat 17:30 sıralarında Serzêr Asayiş Müdürü Gazi Salih Alihan Bigdaw (Gelike) köyünde uğradığı terör saldırısı sonucu şehit edilmiştir. Bir süredir ölüm tehditleri alıyordu” denildi.

Açıklamada, “Bu korkakça saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Saldırının sorumluları da kessinlikle bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir” ifadelerine yer verildi.

“PKK Terör Örgütü tarafından öldürüldü”

Öte yandan Gazi Salih’in kardeşi Camil Salih, kardeşinin hiçkimse ile bir husumeti bulunmadığını ancak ölüm tehdidi aldığını söyledi.

Cemil Salih, “Kardeşimin kimse ile bir sorunu yoktu. Ancak hergün PKK terör örgütü tarafından tehdit ediliyordu. Şüphesiz bunu yapan PKK terör örgütüdür” dedi.

Duhok’un Amedi ile Hakkari’nin Çukurca ilçeleri arasındaki Serzêr ve Deştan sınır kapısı 2015’te açılmıştı. 

ter.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.