29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ÜÇ BOYUTLU YAZICILARLA, İNSAN ORGANI ÜRETİLEBİLECEK!

Üç boyutlu Yazıcılarla, insan organı üretilebilecek!

Nakledilebilir organ sıkıntısına çözüm bulmak için çalışmalarına hız veren bilim insanları, 10 ile 20 yıl içinde üç boyutlu yazıcılarla 30 dakika içinde insan organı üretilebilecek.

18 Kasım 2017 Cumartesi 20:34

Üç boyutlu yazıcılarla insan dokusu ve organları oluşturma çalışmalarında kısa sürede başarıya ulaşan İsveçli Cellink şirketi, 10-20 yıl içinde nakledilebilir organ üretilebileceğini açıkladı.İsveçli Cellink adlı bir üç boyutlu yazıcı firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Erik Gatenholm, bir üç boyutlu yazıcının düğmesine bastığında gerçek bir insan burnu ortaya çıkartmak istiyor.

30 DAKİKADA İNSAN ORGANI YAPABİLECEK

Bu son teknoloji ürünler, bir dikiş makinesi nasıl bir kumaşın üzerine nakış yapıyorsa 30 dakikalık bir işlem sonunda biyolojik mürekkeplerle insan bedeninin parçalarını yapabilecekler. Şu anda bu yazıcılar tarafından üretilen organlar bazı ilaçların testleri için kullanılabiliyor,

HEDEF, ORGAN YETERSİZLİĞİNE ÇÖZÜM BULMAK

Uzmanlar biyo yazıcıların gelecek 10 ila 20 yıl içerisinde nakledilebilir organlar üretilebileceğine inanıyor. Bu durum da etik bir tartışmayı beraberinde getiriyor. Gatenholm "Birçok kişi bioyazıcının Tanrıyı oynamak gibi olduğunu düşünebilir" diyor.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Ancak şirket, bu işin kurallara ve hesap verilebilirlik ilkesi etrafında yapılması gerektiğini söylüyor ve şirketin daha şimdiden ilgili tıbbi kurumlar ve kuruluşlarla yakın bir şekilde çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.