• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

ULU CAMİMİZ CAMİLER HAFTASINDA AÇILSAYDI

H. Aziz Hatipoğlu

Yaklaşık üç yıldır inşaatı devam eden ve bir türlü bitirilemeyen Merkez Ulu Camimiz bu kez Camiler Haftası olan Ekimin ilk haftasında faaliyete geçmesini bekliyor Hakkâri Halkı.

Hakkâri’nin ilk betonarme camilerinden olan ve 1956 yılında faaliyete geçen Merkez Ulu Cami aradan geçen elli yıla yakın bir zaman diliminde şehir nüfusunun çoğalması sonucu ihtiyaca cevap verememişti.

Yıkılıp yerine modern ve aynı anda bin beşyüz kişinin namaz kılacağı bir cami ve külliye için ihaleye çıkarılmış ve 2016 yılında ihale edilmişti.

Önceleri camiye yakın arsa sahiplerinin arsalarını vermemeleri ve üç kez değişen projeden sonra nihayet yapım aşamasına girişilmiş ve cami kısa sürede yıkılarak yeni caminin temelleri atılmıştı.

İlk yılda ihaleyi alan taşeron firmanın hızlı çalışması ne yazık ki aynı tempoda devam etmemiş ve taşeron firma işi bırakmıştı.

Gül firması tarafından alınan ihalede artık sonlara yaklaşılmakta.

Defaten uzatılan ve ibadete açılması düşünülen Ulu Cami inşaatının en son Kurban Bayramına yetişeceği ve 2019 yılı Kurban Bayramı namazının bu camide kılınacağı söylenmiş ise de daha sonra inşaatın yapımı bitirilememiş ve bu günlere gelinmişti.

Şu an için çevre düzenlemesi yapılan cami için yüklenici firma her ne kadar caminin hizmete giriş tarihini 25 Eylül 2019 tarihini vermişse de bu tarihte de inşaat bitirilememiştir.

Çok uzanılan inşaatın bir an önce faaliyete geçmesini ve yeni Ulu Camimizde Hakkâri Halkının huşu içerisinde ve aydınlık, ferah ve bir o kadar iç açıcı ve Hakkâri’nin ilk Çift minareli camiinde ibadet etmesini ve namaz kılmasını arzuluyor halkımız.

Ulu Cami inşaatından sonra başlanan çoğu inşaat ve yapı işleri bitirildiği halde Ulu Cami inşaatının henüz bitirilememesi ve inşaat işinin uzaması Müslüman halkımızı üzmekte ve bunun bir an önce bitirilerek hizmete açılmasını beklemekteler.

Hiç olmazsa 1-7 Ekim arasının Türkiye’de Camiler ve Din Görevlileri Haftasının olduğundan hareketle Ulu Camimizin bu hafta içerisinde veya bu hafta yetiştirilmese bile Ekim ayı ortalarına doğru mutlaka hizmete ve ibadete açılmasını dört gözle beklemekteydi halkımız.

Hakkâri’nin bu en görkemli ve merkezi yerinde bulunan caminin gerek cemaat açısından ve gerekse verilecek vaazlar konusunda halkımıza önemli hizmetlerde bulunacağı açıktır.

İnşaatının daha fazla uzatılmaması ve Hakkâri’deki önemli cami açığını (özellikle Cuma günleri) kapatacak bu camimizin faaliyete geçmesi hususunda başta Hakkâri Valimiz Sayın İdris Akbıyık ve Hakkâri Müftümüz Sayın Faruk Gürbüz’ün tüm gayret ve çabalarını seferber etmelerini diliyoruz.

Halkımızın istediği fazla bir şey mi?

 

Bu yazı toplam 2026 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim