29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

VALİ AKBIYIK, 1 TON 300 KİLO UYUŞTURUCU YAKALANDI

Vali Akbıyık, 1 ton 300 kilo uyuşturucu yakalandı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 2019 yılının ilk muhtarlar toplantısında il genelindeki muhtarlarla bir araya gelerek “Bağımlılıkla Mücadele ve Yüksek Gelen Elektrik Faturaları” konusunu değerlendirdi.

15 Ocak 2019 Salı 17:51

Vali İdris Akbıyık, Hakkari genelinde yapılan başarılı operasyonlar sonucu, 2018 yılında Hakkari’de 1 ton 300 kiloya yakın uyuşturucu yakalandı. Bu da Türkiye genelinde büyük bir başarıdır dedi.  

  “Kaçak elektrik kullanmayalım hırsızlık yapmayalım!”
  Hakkari Valisi Akbıyık, mahalle, köy muhtarları ve kurum amirleriyle toplantı yaptı. Valilik toplantı salonundaki toplantıda konuşan Vali Akbıyık, Hakkari'deki kaçak elektrik oranının ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Vali Akbıyık, dün VEDAŞ Hakkari İl Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Burada bir saat süren bir görüşme yaptık. Yüksek gelen elektrik faturaları ile ilgili bizlere detaylar anlatıldı. Bunun birinci nedeni, kaçak elektrik kullanmak. 69 bin abone bulunuyor ve şu an 60 bin faal abone var.

Yüzde 58 oranında kaçak kullanım bulunuyor. Yani, bu 60 binin yaklaşık 20 bini kaçak. Buda korkunç bir rakam. Biz önce bu durumu düzelteceğiz. Yüksek gelen elektrik faturalarına itirazları olan varsa VEDAŞ İl Müdürlüğü'ne gitsinler. Bire bir görüşsünler.

Zaten tek tek inceleniyor. Ama biz önce evlerimizdeki elektrik tesisatlarını gözden geçirelim. Tasarruf edelim. Eski alışkanlıklarımızı bırakalım. Eski alışkanlıklarımızı bırakıp kaçak elektrik kullanmayalım, yani hırsızlık yapmayalım dedi.

Toplantıya, Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Tugay komutanı, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, merkez ve ilçelere bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı. Hakkarihabertv.com

vali-akbiyik-2-004.jpgvali-akbiyik-3-002.jpg


 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.