28 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

VALİ AKBIYIK, 1 YILDA 2,5 TON EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Vali Akbıyık, 1 Yılda 2,5 ton eroin ele geçirildi

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonucu 1 yıl içinde 2 bin 500 ton eroin ele geçirildi. Geçen yıl 900 küsur idi bu yıl iki kat daha fazla uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi.

31 Aralık 2020 Perşembe 08:30

Valilik toplantı salonunda ildeki gazetecilerle bir araya gelen Vali Akbıyık, 2020 yılında il genelinde il özel idaresi, belediye, sağlık, milli eğitim, karayolları, DSİ ve birçok kurumun yaptığı hizmetlere değinerek devletin bölgeye büyük bir yatırım atağı başlattığını söyledi. Hakkari’de birçok ilke imza atıldığını ifade eden Vali Akbıyık, bu yıl 25 projeyi hayata geçirdiklerini bertti.

Yaklaşık 26 aydır Hakkari’de görev yaptığını söyleyen Vali Akbıyık, Hakkari halkı ile birlikte hizmet vermek için gayret ediyoruz dedi.

Vali Akbıyık,” Sayın İçişleri bakanımız yaklaşık 30 defa Hakkari’ye geldi. Hakkari’nin alt ve üstyapısı için neler yapabiliriz bunun için çaba sarf ediyoruz.  İlimiz  Hakkari yıllardır terör ve şiddetle anılıyor hakikaten  şimdi bizim terörle ilgili bir gündemimiz yok.  

İlk defa 2020 yılında Hakkari’de  terör örgütüne katılım olmadı ve bu çok güzel bir gelişme. Artı buradaki terörist sayısı öldürülen terörist sayısı  veya  zamanla terör olayları oluyor ur terör olayları açısından da  yok derece düzeydedir.

 Bizim şehitlerimiz ırak sınırında ve sınır ötesinde doğal sebeplerden, geçenlerde ırak sınırında çığ düştü iki şehidimiz vardı. Terör ve şiddetin gündemden çıkmasıyla Hakkari halkı normalleşmeye başladı. Sosyal, ekonomik kültürel alanlarda projeler yapıp hayata geçiriyoruz. 

2020 yılında Hakkari bölgesinde yurt içinde 68  terörist etkisiz hale getirilmiş, 37 terörist ise teslim olmuştur.  Yani Hakkari tarihin en huzurlu ve güvenli dönemini yaşıyor. Teröristlerin ana karargâhlarını dahi etkisiz hale getirdik. Büyük darbe alan terör telsiz görüşmelerini dahi yasakladı.

-1 Yılda 2,5 ton eroin ele geçirildi

Kaçakçılık ve uyuşturucu hatlarının özelikle İran-Yüksekova tarafından Türkiye’nin en önemli noktalarından biri bu bölgede güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sonucu  1 yıl içinde 2 bin 500 ton eroin ele geçirildi. Geçen yıl 900 küsur idi bu yıl iki kat daha fazla uyuşturucu ele geçirdik” dedi.

Vali Akbıyık, toplantı sonrasında gazetecilerin yeni yılını kutlayarak değişik hediyeler verdi. İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.