20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

VALİ AKBIYIK, 2 BİN 500 RAKIMDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Akbıyık, 2 bin 500 rakımda incelemelerde bulundu

Hakkari Valisi İdris Akbıyık “Mergabüran” kayak tesislerinde incelemelerde bulundu.

09 Aralık 2018 Pazar 09:52

Hakkari’nin kış aylarında tek sosyal mekanı olan 2 bin 500 rakımlı “Merga Bütan” kayak tesislerinde yapımı devam eden 4’lü telesiyej çalışmalarının son aşamasına gelindi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Mergabütan Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Halil Kurşun tarafından karşılanan Vali Akbıyık, burada yapımı devam eden dörtlü telesiyej ve pist çalışmaları hakkında bilgi aldı

Tesisleri gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık, Mergabütan kayak tesislerinin Hakkari, Van, İran ve Irak için kayak turizmi ve dağ turizminin merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

 Akbıyık;” Türkiye’de kar kalınlığının en yüksek olduğu yer Mergabür kayak merkezidir. Kar kalınlığı yaklaşık 1,5 metre. Bu mevsimde ne Erciyes’te ne Uludağ’da nede Palandöken de bu kadar kar yok. Şuan da telesiyej çalışmalarımız bitmek üzere. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda kayak pistimiz olacak. Bin 180 metre telesiyejimiz oldu.

Bu proje Hakkari valiliğimiz, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. Hakkarililere hayırlı uğurlu olsun. Tabi bugün kar yağışından dolayı kayak yapılamıyor. Ama önümüzdeki hafta tam olarak vatandaşlarımız burada kış turizminin tadını çıkaracaklar” diye konuştu. Hakkarihaberv.com

kayak-1-010.jpgkayak-2-005.jpgkayak-3-002.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.