28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

VALİ AKBIYIK, BALKAN ŞAMPİYONUNU ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRDİ

Vali Akbıyık, balkan şampiyonunu altın ile ödüllendirdi

Hakkâri Valisi/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Bir Kuşak Bir Yol İpek Yolu 4. Balkan Açık Wushu Kung Fu Şampiyonası’na katılarak 35 kiloda birinci olan Birhat Düzen isimli sporcuyu makamında kabul ederek ödüllendirdi.

18 Aralık 2019 Çarşamba 11:14

Vali Akbıyık, Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yaşar Koparan ve antrenörü Özgür Dalar ile birlikte kendisini ziyaret eden sporcuyu tebrik ederek altın ile ödüllendirdi.

Bir süre sohbet ettiği öğrenciye başarılarının devamını dileyen Vali İdris Akbışık, 26 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında Ankara İlinde düzenlenen "Bir Kuşak Bir Yol İpek Yolu 4. Balkan Açık Wushu Kung Fu Şampiyonası’na katılan sporcumuz Birhat Düzen’in 35 kiloda balkan birincisi olduğunu söyledi.

Vali  Akbıyık, "Sporcumuzu tebrik ediyoruz. Hakkâri’mizden hakikaten son zamanlarda birçok Türkiye birincileri, Avrupa birincileri ve dünya şampiyonları çıkıyor.

İşte Muay Thai ve diğer spor dallarında olduğu gibi Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda da sporcumuz Birhat Düzen 35 kiloda birinci oldu. Hakkâri’nin genç nüfusu hakikaten sporda özellikle yetenekli. Bizim yaklaşık 10 bin civarında sporcumuz var.  


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Bunlardan 1.200’ün üzerinde lisanslı sporcu. Biz Hakkâri Valiliği olarak Hakkâri Belediye Başkanı olarak çocuklarımıza, gençlerimize her türlü desteği veriyoruz. Özellikle de tesis anlamında.

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız ile yaptığımız görüşme sonucunda Hakkâri merkezinde, 4 ilçemizde ve 3 beldemizde en az iki tesis kimisine saha, kimisine spor salonu, kimisine yüzme havuzu yapacağız inşallah. Bunların toplam bedeli 41 milyon 500 bin lira.

Hakkârili her şeyin daha güzelini en iyisini hak ediyor. Emniyet Müdürlüğümüzün Polis Gücü Spor Kulübü var, onlarında binin üzerinde sporcusu var. Ayrıca Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden bayan futbol takımımız var. Engelli basketbol takımımız 3. Lig’de mücadele ediyor.

Yani Hakkârili spora ilgi duyuyor, sporu seviyor, teşvik ediyor, destekliyor. İnşallah hem amatör hem de profesyonel anlamında spor Hakkâri’de daha da yaygınlık kazanacak ve daha başarılı daha güzel sonuçlar alacağız." şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

spor-1-018.jpgspor-3-009.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.