23 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C

VALİ AKBIYIK, HAKKARİ'DE KORONA VAKASI VAR

Vali Akbıyık, Hakkari'de korona vakası var

Hakkari Valisi/ Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Çukurca-Şırnak karayolundaki Köprülü noktasında sağlık ekipleri tarafında yapılan kononavirüs taramasını yerinde denetledi.

14 Nisan 2020 Salı 17:27

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte ilk olarak ket girişinde bulunan eski çöplük virajında yapılan seyir tepesini ziyaret ettiler.

Vali Akyıbık ve Emniyet Müdürü Atanur, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Çukurca-Şırnak karayolundaki Köprülü noktasında kononavirüs taraması çalışmalarını yürüten sağlık ekiplerini denetledi.

Jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçlardaki vatandaşlar burada ateşleri ölçülerek sağlık taramasından geçirildikten sonra girişlerine izin verildi.

Sağlık ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Akbıyık, yolcularla da görüşerek tedbiri elden bırakmamalarını istedi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, şuanda Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde Çukurca ve Hakkari’ye giden kontrol noktasında sağlık ekiplerinin yapmış olduğu kontrolleri yerinde görüp denetlediklerini söyledi.

Vali Akbıyık,”Hakkari ilimizde koronavirüs ile ilgili Hakkari Van arası Yeni köprü  ile Hakkari-Şırnak girişinde ilimize gelen tüm araçlar kontrol ediliyor ateşler ölçülüyor, şikayetleri dinleniyor ve alınıp değerlendiriliyor. Hakkari’de maalesef kononavirüs vakası var. İçişleri bakanlığımızın, sağlık bakanlığımızın genelge ve emirleri doğrultusunda her türlü tedbiri alıyoruz.

65 yaş üzeri 20 yaş altı dışarı çıkmamaları konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır. Hakkari’de tüm marketlerimizin denetimi yapılıyor. Hakkari belediyesi olmak üzeri ilçelerimizdeki tüm belediyeler gerekli temizliği ve dezenfekte çalışmalarını günlük olarak yapıyorlar.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Tüm kamu kurum ve kurulularımız hıfzı saha kurulunun almış olduğu kararlar doğrultusunda her türlü önlemimizi alıyoruz. Asker, jandarma, polisi ve sağlık ekiplerimiz her türlü önlemi almış durumda. İnşallah Hakkari olarak bu koronavirüs belasını en az zararla def edeceğiz.

Hakkari sosyal mesafeye uyuyor. Havanın güzel olmasına rağmen sokakta çok fazla insan görmüyoruz. İnşallah bu bilinç biraz daha artacak. Hakkari’de bulunan 10 vaka taburcu oldu ve yeni taburcu olacaklar da var” dedi.

Vali Akbıyık, denetimlerin ardından Çukurca ilçesine geçerek, Kaymakam Murat Öztürk,  Belediye Başkanı Ensar Dündar’ı makamında ziyaret ettikten sonra Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığını  ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.Haber: Feyzullah Taş

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.