26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

VALİ AKBIYIK, PLASTİK FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Vali Akbıyık, plastik fabrikasını ziyaret etti

Hakkari Valisi İdris Akbıyık,Yüksekova İlçesinde hizmet veren İlin tek plastik fabrikasını ziyaret etti.

16 Eylül 2019 Pazartesi 18:19

Vali Akbıyık, Yüksekova ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de kurulan ve Hakkâri’nin tek plastik fabrikası olma özelliğini taşıyan fabrika da üretilen malzemeleri inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık, "Yüksekova halkı girişimci, gelişmeye, kalkınmaya açık bir halk. Bir gencimiz kendi imkânlarıyla drone yapmış, öncelikle onu ziyaret ettik. Daha sonra da esnaflarımızla bir araya geldik. Şuanda da bir plastik fabrikasındayız. Hakkâri İlimizin plastik konusundaki tek fabrikası. Yüksekova’da otel inşaatımız devam ediyor.

Hastane yapma girişimleri var. Gerçekten özel sektör arzulu ve istekli.  Devletimiz diğer alt ve üst yapı imkânlarını en iyi şekle getirmek için her türlü gayreti sarf ediyor. Burada modern şekilde yapılan 3 bin 63 TOKİ konutu yakın zamanda hizmete girecek.

700 polis lojmanımız da yüzde 80 oranında bitmiş durumda. İnşallah önümüzdeki süreçte hizmete girdiğinde Yüksekova'nın konut sıkıntısı tamamen bitmiş olacak. Bunların yanında birçok okul inşaatımız var. Bir kısmını teslim aldık, bir kısmı da devam ediyor.

Yüksekova'da ticari, ekonomi, kültürel, sportif her anlamda gelişme ve istek var. İnşallah bu da devletimizin, halkımızın iş birliğiyle bizim desteğimizle en iyi şekilde Yüksekova'yı daha ileriye götürecektir." şeklinde konuştu.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akdoğan ise, 25 kişinin istihdam edildiği fabrikalarında ürettikleri plastik malzemelerini iç piyasanın yanı sıra İran ve Irak ülkelerine de ihraç ettiklerini söyledi. Kaynak: Hakkari valiliği

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.