26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

VALİ AKBIYIK, SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN DENETİMDEYİZ

Vali Akbıyık, sağlık için hepimiz için denetimdeyiz

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın Sağlık için hepimiz için sloganı ile denetimlere başladıklarını söyledi.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:18

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Hakkari’de de Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın katılımıyla korona virüs denetimi yapıldı. Vali İdris Akbıyık, beraberindeki Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, zabıta, sağlık, tarım ve emniyet personeliyle yolda geçen araçları durdurarak maske denetimi yaptı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet, jandarma, kurum müdürleri, belediye, odalar, okular müdürleri ile birlikte alanlarda korona virüs denetimi yaptıklarını söyledi.

Vali Akbıyık,”İçişleri bakanlığımızın talimatlarıyla sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her yerde olduğu gibi bizde Hakkari’de korona virüsün yayılmasını en aza indirmek amacıyla tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte her türlü imkanımızı seferber ederek engellemeye çalışıyoruz.

Sağlık için hepimiz için sloganı ile denetime başladık. Sağlıklı bir Hakkari için büyüklerimiz için engellilerimiz, yaşlılarımız rahatı için bu denetimi arttırmamız gerekir. Bugün den itibaren yeni bir karar daha aldık. Düğünleri 2 saate indirdik.  Düğünler, 15:30-17:30 saatleri arasında yapılacak.

 Hastalığın yayılmasına neden olan cenaze törenleri, taziyeleri de yasaklamıştık. Bizim görevimiz denetim yapmak ve halkı bilinçlendirmektir. Vatandaşlarımız da maske, sosyal mesafe ve temizliğine dikkat edecek.

Düğün salonları, Pazarlar, İş yerleri, Marketler, Lokantalar, Kafeteryalar, Toplu taşıma, Taksiler ve tüm yaşam alanlarına dikkat etmeliyiz. Yaşlılarımız içinde yeni bir karar daha aldık. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 13:30-17:30 saatleri arasında sokağa çıkabilecek” dedi.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler; marketler, kuyumcu, toplu taşıma, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksi durakları gibi alanlarda denetim yaptı.  Maskesi olmayanları  İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından maske verildi. Haber: Feyzullah Taş

01-363.jpg02-306.jpg03-242.jpg04-128.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.