19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

VALİ AKBIYIK, ULUSAL VE ULUSLARARASI MÜSABAKALARA HAZIRIZ

Vali Akbıyık, Ulusal ve Uluslararası müsabakalara hazırız

​ Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Mergabütan Kayak Merkezimizin yeni pistlerini hazırladık, güvenlik ağlarını kurduk. Ulusal ve Uluslararası müsabakalara ev sahipliğine hazırız dedi.

10 Aralık 2020 Perşembe 13:45

Hakkâri Mergabütan kayak merkezi kapasite artırımını sürdüğünü belirten Vali Akbıyık, bir taraftan 4 yıldızlı, 126 kişi kapasiteli otel inşaatı devam ederken diğer taraftan da yeni pistlerin yapılması ile birlikte toplam pist uzunluğu yaklaşık 4 kilometreye çıkartıldığını söyledi.

Vali Akbıyık,”FİS onaylı güvenlik ağlarının yapılması işi kapsamında;  4500 metre B net, 400 metre C tipi A net, 18 direğin koruma minderiyle kapatılması, 1000 metre yönlendirme ağının yapılması ve uyarı levhalarının yapılması ile birlikte Türkiye Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası yetkililerince yapılan incelemeler sonucunda işletme teknik ruhsatı verildi. 

Ruhsatın alınmasıyla beraber, bundan sonra hem sporcuların ve vatandaşların güvenliği sağlanmış olunacak hem de ulusal ve ulusalar arası organizasyonlar ve müsabakalar yapılabilecek” dedi. Haber: Feyzullah Taş

enboa3rw4aesnee.jpgkayak-mlerkezi.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.